Formule 1

Niet alleen Hülkenberg keert terug als ‘supersub’ in F1: Haas presenteert reservecoureur

Uitgegeven door Luke Merkx • 9 april 2021 09:27

Naast ‘de Hulk’ mocht er in het F1-seizoen van 2020 nog een coureur twee keer invallen: Pietro Fittipaldi. In februari werd duidelijk dat de Braziliaan in 2021 wederom reserve coureur is voor het team van Haas. Eerder vandaag presenteerde de Amerikaanse renstal de coureur officieel via Twitter. Fittipaldi: “Haas is als een grote familie voor me.”



Na de horrorcrash van Romain Grosjean tijdens de Grand Prix van Bahrein in 2020 sprong Pietro Fittipaldi hals over kop in de VF-20-bolide van Haas tijdens de Grands Prix van Sakhir en Abu Dhabi. Fittipaldi leverde tijdens beide raceweekenden in het Midden-Oosten een solide prestatie. De kleinzoon van tweevoudig wereldkampioen Emerson bracht zijn auto netjes over de eindstreep en maakte geen fouten. Ook in 2021 is Fittipaldi reserve coureur bij het team van Haas.



Steiner lovend over ‘Fitti’
Teambaas Günther Steiner in een persbericht van Haas F1: “Ondanks een minimale voorbereiding leverde hij erg goed werk vorig jaar. Hij was geduldig en deed wat hem gevraagd werd: finishen in Bahrein en Abu Dhabi. De ervaring die hij op deed is van toegevoegde waarde voor zijn rol binnen ons team. We kijken ernaar uit wederom met Pietro samen te werken.”

Fittipaldi zelf is erg blij met de kans die hij krijgt: “Haas voelt als een grote familie. Ik werk al lange tijd met dezelfde monteurs en het voelt vertrouwd. Ik ben Gene [Haas] en Günther enorm dankbaar voor deze kans.”




 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS