Formule 1

Niet Verstappen, maar Hamilton de ultieme bandenfluisteraar? Mercedes ziet speciaal talent in Hamilton: 'Beter dan de rest'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 juni 2021 15:00 • Print artikel

Niet Max Verstappen, maar Hamilton de ultieme bandenfluisteraar? Bandenmanagement is cruciaal in de huidige F1. Met de Pirelli-banden kunnen coureurs maar een beperkte afstand afleggen en om de snelste strategie te rijden moeten coureurs vaak langzamer rijden om de banden heel te houden. Veel coureurs hebben bewezen dat ze hier goed in zijn, maar volgens Mercedes-ingenieur Andrew Shovlin kan er maar één de beste zijn.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Hij doelt op zijn coureur Lewis Hamilton. "Lewis is erg goed in inhalen. Hij lijkt precies te weten hoe hij de auto moet positioneren. Hij probeert het niet ronde na ronde, hij grijpt gewoon zijn kans", aldus Shovlin in gesprek met Motorsport-Total.com.

Volgens de ingenieur van de regerend wereldkampioen heeft Hamilton iets in zich dat hij bij andere coureurs nog niet veel heeft gezien. "Hij heeft dezelfde banden als alle anderen, maar ze slippen en worden veel te heet. De sleutel is om de banden koel te houden en het glijden te controleren. Ik denk dat hij daarin beter is dan de anderen."

Dat Hamilton goed met de banden kan omgaan, heeft hij dit seizoen al twee keer eerder laten zien. In Barcelona en Portimao won hij de race op basis van strategie. In Barcelona kwam hij voorbij Max Verstappen op versere banden en in Portugal hield hij zijn snelheid onder controle en versnelde hij zelfs in de slotfase.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS