Formule 1

Niet Max Verstappen, maar Sergio Perez vanaf de eerste startrij: "Proberen om Charles aan te vallen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 oktober 2022 17:13 • Print artikel

Sergio Perez kwalificeerde zich voor de Grote Prijs van Singapore op het Marine Bay Street Circuit op de tweede positie achter Charles Leclerc. De Mexicaanse Red Bull-coureur hield Lewis Hamilton, Carlos Sainz en uiteindelijk ook zijn teamgenoot Max Verstappen achter zich. De regerend wereldkampioen leek twee keer de snelste ronde te rijden, maar brak deze beide voortijdig af.

Sergio Perez

Het bleek een lastige kwalificatie voor iedereen. Q1 en Q2 werden verreden met de intermediate band. De tijden gingen met rassenschreden vooruit, maar de baan bleef vochtig en voor de meeste niet droog genoeg om op slicks te rijden. In Q3 was de baan voldoende opgedroogd, maar al met al was het geen gemakkelijke kwalificatie: “Het was een lastige sessie. Ook voor morgen weten we nog niet veel, het kan op elk moment gaan regenen. Het gaat ontzettend belangrijk worden om geen fouten te maken.”

Dit is de derde keer dat Perez dit seizoen mag vertrekken vanaf de eerste startrij. De Mexicaan gaf voor de camera bij Naomi Schiff aan dat hij er tijdens de race alles aan zal doen om de overwinning af te pakken van Leclerc: “Ik kijk het meeste uit naar de start, dan moeten we proberen om Charles aan te vallen. Daarna gaan we vol voor de overwinning. Het is best jammer dat ik op tweehonderdste na pole mis, maar aan het einde van de dag is het een teamsport en ik ben heel blij met mijn team.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS