Formule 1

Niet Max Verstappen, maar Jeffrey Herlings en Alex Albon

Uitgegeven door Pascal Wekema • 27 januari 2021 19:43 • Print artikel

Komende zondag start op de Red Bull Ring de Virtual Grand Prix. Deze serie bestaat uit drie wedstrijden die back to back gereden gaan worden. Het speciale aan deze editie is dat er voor een goed doel gereden gaat worden, Wings for Life, het officiŽle goede doel waar het team van Red Bull zich voor inzet. Dit keer geen hoofdrol voor Max Verstappen, maar voor Alex Albon en Jeffrey Herlings.

Jeffrey Herlings wordt virtuele teamgenoot van Alexander Albon

Alexander Albon, die net ambassadeur is geworden van de stichting zal samen met Jeffrey Herlings, MXGP wereldkampioen en winnaar van de Nederlandse ronde op het TT Circuit van Assen in 2018, gaan strijden om het liefdadigheidsprijzengeld van 100.000 Dollar.

Jeffrey Herlings Red Bull Racing F1

Wings for Life
Sinds 2005 zet Red Bull zich in voor Wings for Life. De stichting doet ruggenmergonderzoek met als missie om een oplossing te vinden voor een dwarslaesie.

Sprintrace als kwalificatie
In een sprintrace voorafgaand aan deze race die over de helft van de afstand van een Grand Prix gaat, worden de startplaatsen vergeven. Marcel Kiefer en Frede Rasmussen, F1 Esports Pro Team Champions van Red Bull zullen de sprintrace voor hun rekening nemen en zorgen dat Jeffrey en Alex van een zo goed mogelijke startplek mogen beginnen.

Jeffrey Herlings Red Bull eSports Alexander Albon

De race, waar huidige en voormalige Formule 1 coureurs samen met een beroemdheid de strijd aangaan, start zondag om 18:00 uur. De wedstrijd is te volgen via alle streamingsdiensten waaronder YouTube, Facebook en Twitch.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Youtube RaceXpress

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS