Formule 1

Niemand bij Red Bull zag klapband Verstappen aankomen: "Hij was net op de radio met ons"

Uitgegeven door Johann Petermann • 2 november 2020 07:58 • Print artikel

Volgens teambaas van Red Bull Racing, Christian Horner, zag niemand binnen het team de klapband van Max Verstappen aankomen. Horner baalde er natuurlijk als een stekker van maar kon wel genieten van het gevecht tussen Verstappen en Bottas.

Max Verstappen zet Valtteri Bottas onder druk

“Het lijkt erop dat Max wat brokstukken heeft geraakt. Hij was net op de radio met zijn race engineer op het moment dat de band klapte. De band was niet langzaam leeggelopen maar klapte plotseling (video). Het is heel vervelend om geen tweede plek binnen te slepen want we hadden de snelheid en het was Max gelukt om Valtteri in te halen,” aldus Horner tegenover Sky Sports F1.

De pitstop-strategie van Red Bull was gericht op Hamilton maar tijdens de race kregen ze via de teamradio van Mercedes te horen dat Bottas vloerschade had opgelopen. Hierdoor ging de focus naar het onder druk zetten van Bottas. Horner legt uit: “We kregen door via de andere teamradio’s dat Valtteri schade had aan zijn vloer. Lewis liep hierdoor ook uit en dus was het van belang voor Max om Valtteri onder druk te zetten. Max was geduldig en sloeg uiteindelijk toe door hem in te halen in bocht twee.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS