Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Niels Langeveld aan de start in gloednieuwe Hyundai Elantra N TCR van Sebastiaan Loeb Racing

Uitgegeven door Johan Vis • 23 april 2021 08:24

Een prachtige kans en uitdaging voor Niels Langeveld komend seizoen. Want hij keert dit jaar terug in de top van de toerwagen racerij. In 2021 zal hij uitkomen voor het felbegeerde team van Sebastiaan Loeb Racing die 4 nieuwe Hyundai Elantra N TCR auto’s in zet tijdens het Europees kampioenschap toerwagens. Het seizoen begint begin volgende maand op 7 t/m 9 mei op de Slovakia Ring.

Niels Langeveld

Langeveld heeft hiermee absoluut kampioenschapsmateriaal met een van de beste teams en merken binnen de TCR Series. Het nieuwe model van Hyundai een voorwiel aangedreven 2-liter turbomotor is een absolute kanshebber voor de titel. De afgelopen jaren heeft Hyundai zich al bewezen als een van de beste merken binnen de TCR series en met dit nieuwe model zal het zich weer van voren gaan laten zien.

TCR Europe is de meest competitieve toerwagen serie binnen Europa. Het kampioenschap bestaat uit 7 race meetings waarbij Langeveld gaat strijden in een startveld met meer dan 25 deelnemers. TCR Europe staat bekend om zijn close racing, spannende gevechten, veel inhaal acties waarbij er om elke centimeter wordt gevochten wat zorgt voor veel spektakel op de baan. Dit in 2 sprintraces van 25 minuten per race.

Niels Langeveld Hyundai Elantra N TCR Sebastiaan Loeb Racing

Langeveld is dan ook verheugd om met dit top merk aan de start te verschijnen: ‘’ Ik ben trots en blij met deze kans. Mijn sponsoren en Sebastien Loeb Racing hebben het vertrouwen in mij uitgesproken. Dit is voor mij het ultieme scenario en de basis voor een succesvol seizoen. Hyundai Motorsport is altijd sterk geweest in de TCR series en Sebastien Loeb Racing een mega professioneel team dat vele successen heeft gekend in de toerwagen racerij. Tevens is gedeelde eigenaar van het team 9-voudig wereldkampioen Sebastien Loeb mijn jeugdheld en een legende binnen de auto en rallysport. Komend seizoen heb ik maar 1 doel en dat is terug naar het podium en strijden om het kampioenschap.’’

Niels Langeveld

Sebastien Loeb Racing is al sinds 2014 actief bij het WTCC en kent vele successen. Na een vertrek uit het WTCR eind 2019 heeft het met Hyundai Motorsport een nieuwe samenwerking gevonden gericht op de toekomst. Dat Langeveld hier op zijn plek is onderstreept ook Dominique Heintz teambaas van Sebastien Loeb Racing: "Niels Langeveld kennen we al van het WTCR waar hij een succesvolle en bekende rijder is. We zijn ontzettend blij met zijn aanstelling binnen ons team uitkomend voor Sebastien Loeb Racing in TCR Europe. We kijken erg uit naar deze nieuwe uitdaging in het Europees kampioenschap. We hopen daarom ook dat we een goede prestatie kunnen gaan neerzetten met de ervaring van Niels en het team."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS