Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Nico Verdonck maakt rijk gevuld programma tweede helft 2020 bekend: "Ik zal me niet vervelen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 juni 2020 14:25

Het wachten is eindelijk afgelopen! Eind deze week komt Nico Verdonck weer in actie op circuit, meer bepaald in de 24 Uren van Portimao. "Ik kijk er enorm naar uit om terug te gaan racen", bekent Nico Verdonck. "Ik heb het best druk gehad tijdens de lockdown. Ik hield mijn fysieke conditie op peil, ik heb tijd genomen voor mijn gezin en ik bereidde de lancering van de NV Academy voor, een nieuw bedrijf waarover ik in de komende weken meer details zal onthullen."

Nico Verdonck

Na de herschikking van de kalenders, belooft de tweede helft van het jaar 2020 erg druk te worden voor Nico Verdonck. "Samen met mijn trouwe klanten, zal ik tussen de 15 en 20 wedstrijden rijden in 2020", vertelt de Belgische piloot. "Dat is een mooi programma gelet op de omstandigheden en het onvermijdelijke samenvallen van een aantal data van evenementen omdat het volledige seizoen nu op enkele maanden tijd moet worden afgewerkt."

Voor een deel van zijn raceprogramma werkt Nico samen met Rodrigue Gillion, een piloot die hij al anderhalf jaar coacht. "De progressie van Rodrigue is opmerkelijk en we amuseren ons", vertelt Verdonck. "Onze tweede plaats begin dit jaar in de VW Fun Cup in de 10U van Abu-Dhabi heeft bewezen dat de planning die we voorzien hadden efficiënt is en zijn vruchten afwerpt. Ik ben ervan overtuigd dat 2020 een volgende etappe zal zijn in de sportieve carrière van Rodrigue!"

In de loop van de komende maanden zal het duo vier wedstrijden van de 24H Series rijden met een Aston Martin Vantage GT4 van team PROsport Performance. Na de 24U van Portimao dit weekend samen met Tom Heeren en Christian Schöll als teamgenoten, volgen nog de 24U van Barcelona (4-6 september), de 12U van Imola (9-10 oktober) en de 12U van Zandvoort (13-14 november).

Naast deze uithoudingsraces, zullen ze ook twee keer deelnemen aan de GT Cup Open Europe, een "sprint" kampioenschap in de marge van de GT Open, vervoegen. De races op Circuit Paul Ricard (21-23 augustus) en op het Circuit van Spa-Francorchamps (16-18 oktober) staan op het programma.

nico Verdonck

Maar, dat is nog niet alles! De VW Fun Cup heeft ook een belangrijke plaats in het programma met de races in Zandvoort (11-13 september) en Spa-Francorchamps (29-31 oktober), telkens met een funcup van team DRM Motorsport, onder leiding van Matthieu de Robiano.

Naast zijn programma met Rodrigue, zal Nico Verdonck zijn talent opnieuw kunnen tonen op de beroemde Nordschleife van de Nürburgring, waar hij intussen een sterke reputatie heeft opgebouwd. In – opnieuw - een Aston Martin Vantage GT4 van PROsport Performance zal hij als piloot en coach zijn teamgenoten Guido Dumarey en Alexander Walker begeleiden. Acht races van de NürburgringEndurance Series (de vroegere VLN), de kwalificatiewedstrijd voor de 24 Uren van de Nürburgring en de etmaalrace in de Eiffel staan hiervoor aangekruist in de agenda van Nico.

"Dit rijk gevulde programma zou nog verder uitgebreid kunnen worden met de Spa 6 Hours, een race voor historische bolides die ik in 2018 won met Marcus von Oeynhausen in de Ford GT 40 van het Gotcha Historic Racing Team", vervolgt Nico. "En ik moet ook nog meegeven dat de onderhandelingen voor de 24 Uren van Zolder ook aan de gang zijn. Kortom, ik zal me niet vervelen tijdens het seizoen 2020!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS