Formule 1

Nico Rosberg vertelt Max Verstappen hoe hij Lewis Hamilton kan verslaan in hun strijd om de F1-titel

Uitgegeven door Peter Vader • 24 oktober 2021 17:02

Voormalig Mercedes-coureur Nico Rosberg heeft Max Verstappen advies gegeven over hoe hij Lewis Hamilton, de zevenvoudig wereldkampioen, kan verslaan terwijl de strijd om het wereldkampioenschap dit weekend voortduurt tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Hamilton en Rosberg hadden een vurige vier jaar naast elkaar bij Mercedes in één van de meest intense rivaliteiten van de afgelopen tijd.

Nico Rosberg Lewis Hamilton teamgenoten Mercedes F1 team

Een moeilijke tijd bezorgen
Maar nadat hij Hamilton voor de vierde keer in 2016 in de strijd om de titel in een Grand Prix had verslagen, stopte Rosberg prompt met de Formule 1, waarbij Valtteri Bottas naast de zevenvoudig wereldkampioen kwam om het schip stabiel varende te houden. Rosberg blijft echter de enige coureur die Hamilton heeft verslagen in het huidige turbo-hybride tijdperk, waarin de zevenvoudig wereldkampioen domineert bij het in Engeland gevestigde Duitse team. Dit seizoen had Hamilton het moeilijk met iemand anders dan zijn teamgenoot. Het was Max Versatppen die de druk uitoefende en die Brit net zo'n moeilijke tijd heeft bezorgd als Rosberg vroeger.

“Je moet naar je rivaal kijken”
En met zo'n benauwende en meedogenloze strijd op weg naar de laatste zes races, gaf Rosberg wat advies aan de Red Bull-coureur. "Om een ​​Formule 1-wereldkampioenschap te winnen, moet je allereerst naar je rivaal kijken", zei Rosberg in een bericht van Express.co.uk. "In dit geval was dat Lewis, hij was de enige echte rivaal. En Lewis heeft nu al bewezen dat hij de beste aller tijden is, dus het niveau is ongelooflijk hoog. Maar, zoals het geval is met elk mens, zijn er ook enkele zwakke punten. Allereerst is het belangrijk om het hele seizoen op je absolute 110 procent te zitten, want met minder maak je gewoon geen kans tegen hem. En het is ook belangrijk om het hele seizoen consistent te zijn, om echt geen grote, slechte races te rijden en op elk moment te presteren.

Lewis_Hamilton_Nico_Rosberg_GP_Hungary 2017

Motivatie verliezen
"En dan heeft Lewis ook periodes waarin hij een beetje motivatie verliest, hij heeft zijn dips in vorm. En dan is het de ultieme gelegenheid om die momenten uit te buiten, te maximaliseren, om hem wat langer aan de kant te drukken. Als al deze ingrediënten bij elkaar komen, maak je kans, en dat is wat er in 2016 gebeurde.” Rosberg stopte prompt toen hij Hamilton eind 2016 versloeg in Abu Dhabi, maar de Duitser legde uit waar hij voelde dat het keerpunt voor hem in het seizoen was. Hij voegde eraan toe: “Het cruciale moment was in Suzuka, waar ik met tweehonderdste van een seconde pole position behaalde. Lewis stond op de voorlopige pole en toen kwam ik er aan en versloeg ik hem met de kleins denkbare marge. Twee honderdsten waren voor mij mijn beenspieren die ik in de zomervakantie heb verwaarloosd door te stoppen met fietsen. Eén kilo is driehonderdste van een seconde per ronde, dus ik was op zoek naar een beetje extra prestatie, naar alles wat me maar een klein beetje voorsprong kon geven. Ik was al superdun, dus ik kon niet nog meer afvallen, maar ik had nog steeds deze beenspieren om van af te komen, dus die heb ik in een periode van twee maanden weggewerkt. En dat bleek genoeg om me op pole position te zetten in Suzuka.

"Ik denk dat Lewis echt werd afgeschrikt door die pole-positie, waarna hij dat weekend beetje bij beetje verloor. Hij verknoeide de start op zondag en zakte terug naar de achtste plaats en eindigde slechts als derde, terwijl ik een vrij gemakkelijke overwinning had. Dat gaf me echt de voorsprong in het kampioenschap en dat bleek uiteindelijk de doorslag te geven.” Zondagavond gaan we vanaf 20:00 uur zien of het advies van Nico Rosberg heeft geholpen...

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS