Formule 1

Nico Rosberg over mogelijke ruil Valtteri Bottas-George Russell: "Iemand anders naast Hamilton te zien'

Uitgegeven door Bart • 17 juni 2021 10:07 • Print artikel

In de Formule 1 gaan steeds meer verhalen over een mogelijke ruil van Valtteri Bottas en George Russell. De Fin van Mercedes presteert dit jaar ondermaats en scoorde in Monaco en Bakoe geen punten. In Monaco was het buiten zijn schuld om, aangezien zijn band bij een pitstop niet van de auto kwam. Wereldkampioen van 2016 Nico Rosberg denkt niet dat teambaas Toto Wolff halverwege het jaar een coureur aan de kant zal schuiven. Maar Bottas zal voor Mercedes echt beter moeten presteren in het gevecht met Red Bull en Max Verstappen.

Valtteri Bottas


"Het is de grootste vraag momenteel in de Formule 1", zo geeft Rosberg aan bij Sky Sports F1. "Vanuit Brits perspectief zou het geweldig zijn. Er staan twee grote talenten klaar met Lando Norris en George Russell. En Russell is natuurlijk Mercedes-coureur. We zitten nog voor de zomerbreak en ik denk dat Toto Wolff zeer zorgvuldig over zijn line-up nadenkt. Op dit moment is het lastig in te schatten wat hij gaat doen."

"George Russell zou een geweldige toevoeging voor Mercedes zijn, maar je moet niet vergeten dat Bottas de laatste jaren goed heeft bijgedragen aan de constructeurstitels. Ik denk niet dat Toto de ruil tijdens het seizoen moet maken. Voor de fans zou het overigens heel interessant zijn om iemand anders naast Lewis Hamilton te zien. Iemand die het Lewis echt moeilijk kan maken."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS