Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Nico Rosberg gaat deelnemen met eigen Rosberg Xtreme Racing aan Extreme E! + VIDEO

Uitgegeven door Peter Vader • 22 oktober 2020 06:09 • Print artikel

Formule 1-wereldkampioen 2016 Nico Rosberg heeft bevestigd dat hij zijn eigen team lanceert in het nieuwe volledig elektrische Extreme E-kampioenschap. De offroad-serie gaat racen op de meest afgelegen delen van de wereld, om de steeds veranderende schade aan te tonen die wordt veroorzaakt door de klimaatveranderingscrisis. Rosberg zal de tweede F1-wereldkampioen zijn die deelneemt aan Extreme E, waarbij ex-Mercedes AMG F1-teamgenoot Lewis Hamilton vorige maand zijn deelname al aankondigde met zijn ‘Team X44’.

Rosberg_Action-Shot-Xtreme-Racing

Evolutie van Team Rosberg
Bekend als ‘Rosberg Xtreme Racing’, is het team een evolutie van ‘Team Rosberg’, een organisatie die zijn vader in 1994 heeft opgericht en die succes heeft gehad in raceseries zoals de DTM. "We zijn verheugd om Rosberg Xtreme Racing te onthullen als de nieuwste toevoeging aan Extreme E", aldus Rosberg. “De serie biedt een geweldige kans om niet alleen bewustwording te stimuleren, maar ook actie te ondernemen in de strijd tegen klimaatverandering, de grootste bedreiging voor onze planeet vandaag de dag.

Toegewijd aan duurzame technologieën
"Sinds mijn pensionering uit de F1 heb ik mijn carrière gewijd aan duurzame technologieën, dus het is ongelooflijk bevredigend om deze inspanningen te kunnen combineren met mijn passie voor racen." Rosberg is er bepaald niet onbekend mee om zijn tijd en energie te steken in duurzame startups. Hij richtte GREENTECH FESTIVAL op, een wereldwijd platform om baanbrekende groene technologieën te demonstreren en stimuleren, en is een investeerder en aandeelhouder van Formula E. Vanwege de lancering volgend jaar van Extreme E heeft Extreme E al steun gekregen van grote fabrikanten en motorsportteams, zoals de huidige Formule E-constructeurskampioenen Techeetah en van Chip Ganassi Racing, die daarmee begint aan hun eerste elektrische avontuur.

Grote synergie
Alejandro Agag, de CEO en oprichter van Extreme E, zei in een verklaring: “We zijn extatisch om eindelijk aan te kondigen dat Rosberg zich met zijn Xtreme Racing zal aansluiten bij onze line-up voor het eerste seizoen van Extreme E. We praten al maanden over dit project en we zijn heel blij dat hij voor Extreme E heeft gekozen en dat hij formeel terugkeert naar de autosport als oprichter en CEO van zijn eigen raceteam. Er is duidelijk een grote synergie tussen Nico's inspanningen op het gebied van duurzaamheid en de doelstellingen van Extreme E, dus zijn team is een erg welkome aanvulling voor de serie. Andere spraakmakende F1-namen die aan XE zijn gekoppeld, zijn onder meer voormalig Toro Rosso-coureur Jean-Eric Vergne en Red Bull-technisch directeur Adrian Newey, die allebei achter Veloce Racing staan.

Vijf afgelegen locaties
RXR is het negende team dat zich aanmeldt voor Extreme E, dat begin 2021 racet op vijf afgelegen locaties; arctisch, woestijn, regenwoud, gletsjer en kust; die al beschadigd zijn of ernstig worden bedreigd door klimaatverandering als gevolg van een reeks ernstige problemen, waaronder smeltende ijskappen, ontbossing, woestijnvorming en stijgende zeespiegel.

Extreme techniek
Teams zullen racen met een elektrische SUV genaamd ODYSSEY 21, die in 4,5 seconden van 0-100 km/ u kan gaan, op hellingen tot 130 procent. Het voertuig is vervaardigd door Spark Racing Technology en is uitgerust met een accu geproduceerd door Williams Advanced Engineering, een niobium-versterkt stalen buisframe en speciaal gebouwde banden, ontworpen door Continental Tyres, die de meest extreme zijn die het bedrijf ooit heeft geproduceerd. Gelijktijdig met de deelname van het team aan Extreme E, hebben de toonaangevende eco-luxe catamaranfabrikant Sunreef Yachts en de president van het bedrijf Francis Lapp hun samenwerking met Nico Rosberg verlengd en zijn nu ook een officiële teampartner van Rosberg Xtreme Racing. Verdere partners zullen in de komende maanden worden aangekondigd.Eerder kondigde Lewis Hamilton zijn deelname met een team aan in de nieuwe serie. Check de beelden in onderstaande video. Wil je nog meer genieten van gave race-beelden? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS