Formule 1

Nico Rosberg adviseert Max Verstappen: "Maar gevoelsmatig zeg ik dat Lewis kampioen wordt"

Uitgegeven door Bart • 3 december 2021 10:50

De strijd om de wereldtitel in de Formule 1 gaat dit weekend verder met de Grand Prix van Saudi-Arabië. In Jeddah kan Max Verstappen zijn eerste titel veiligstellen, maar het onderlinge verschil is met 8 punten niet groot. De laatste coureur die Lewis Hamilton in een titelgevecht wist te verslaan, was Nico Rosberg in 2016. De Duitser heeft wel een advies voor de Red Bull-coureur.

Max Verstappen


In gesprek met het Duitse Sportbuzzer krijgt Rosberg de vraag voorgelegd over wie hij denkt dat er wereldkampioen gaat worden. "Dat is een hele lastige. Gevoelsmatig zeg ik Lewis. Hij beschikt toch over meer ervaring, maar de titelstrijd is nog volledig open."

Het mentale spel heeft Verstappen dit jaar nog niet klein gekregen. "Max is mentaal echt super sterk. Het mentale gedeelte is essentieel. Voor Max is het zeker niet makkelijk, omdat hij voor het eerst wereldkampioen kan worden. En dan neemt hij het ook nog eens op tegen de meest succesvolle Formule 1-coureur aller tijden. In dat opzicht verdient Max al een groot compliment."

Rosberg weet hoe Verstappen de titel naar huis kan brengen. "Hij moet profiteren van een zwak moment van Lewis. Als hij even zijn motivatie verliest of zijn hoofd er even niet bij heeft. Dan moet Max vol in de aanval, maar hij moet Lewis nooit afschrijven. Die komt altijd terug. Iedere keer als ik Lewis zie rijden, wordt het nog meer duidelijk waarom het voor mij destijds zo moeilijk was om hem te verslaan."



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS