Formule 1

Nico Rosberg: "Monaco moet op de kalender blijven"

Uitgegeven door Bart • 8 augustus 2022 07:02 • Print artikel

Nico Rosberg is erg gecharmeerd van de Grand Prix van Monaco en hoopt dat ook dat de roemruchte race op de F1-kalender blijft staan. De race in het prinsdom, thuishaven van Charles Leclerc, staat onder druk omdat inhalen schier onmogelijk is. Daarnaast heeft Monaco zijn eigen afspraken over reclameborden langs het circuit.

Charles Leclerc


Rosberg zegt in een reactie aan Motorsport.com dat zelfs prins Albert van Monaco zich in de gesprekken mengt. "Je hebt nu ook een bemiddelaar nodig die de mensen bij elkaar brengt, de Formule 1 en de Automobile Club de Monaco. De prins is erg betrokken. Ik hoop dat het lukt, want Monaco moet op de kalender blijven."

De race op het stratencircuit is volgens Rosberg een icoon van de sport. "Dit is racegeschiedenis en de Grand Prix met de meeste glamour. Het moet doorgaan. Maar Monaco moet ook wel een beetje schikken. Er staan sponsors langs de baan die concurrenten zijn van de sponsors van het Formule 1-kampioenschap, zoals horlogemerken. Dat is natuurlijk lastig. Dus je moet een middenweg vinden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS