Formule 1

Nico Rosberg: "Max begint beter te begrijpen hoe goed Lewis is" - Max Verstappen: "Ik heb Nico niet nodig om..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 mei 2021 18:04

Lewis Hamilton won de Grand Prix van Portugal. Volgens zijn oude Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg had Max Verstappen de betere auto. De Red Bull-coureur maakte echter te veel fouten, zo merkte de Duitser op, die daaraan toevoegt dat de Limburger nu pas begint te begrijpen hoe goed zijn rivaal is.

Lewis Hamilton en Max Verstappen

“Max had de snellere auto, wat we ook zagen in de kwalificatie”, aldus Rosberg tegenover Sky F1. “Max maakte gewoon meer fouten. Je kunt je dat niet veroorloven als je wereldkampioen wil worden tegen Lewis. Alles moet juist zijn, anders maak je geen kans. Het zijn kleine fouten, maar ze tellen op. Max heeft nog steeds iets te vinden en deze fouten te voorkomen.”

De Duitser vervolgt dat de Nederlander eindelijk begint in te zien hoe goed Hamilton is. “Ik vermaak me wat, omdat Max beter en beter begint te begrijpen hoe goed Lewis is”, vervolgt de oud-wereldkampioen. “Hij moet alles perfect doen om hem in het kampioenschap te verslaan en op het moment is het 2-1 voor Lewis.”

Overigens moet Verstappen niets weten van de opmerkingen van de voormalig Mercedes-coureur. “Tjsa, ik heb Nico niet nodig om me te realiseren hoe goed Lewis is”, reageert de Red Bull-coureur. “Ik weet dat hij erg goed is, anders win je niet zoveel wereldkampioenschappen.”

De Red Bull RB16B kwam in Portugal duidelijk power tekort bij het uit accelereren van de bochten en op de rechte stukken ten opzichte van de Mercedes F1-bolide. Max moest dus meer riskeren om de Mercedessen bij te houden. Een foutje is dan sneller gemaakt...

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS