Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nico Müller wil ook zonder Audi de winst in Le Mans: "Ervaren, maar nog niet te oud"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 juni 2022 11:14

Nico Müller moest een van de boegbeelden worden van Audi in de LMDh-bolide voor het FIA World Endurance Championship. De voormalig DTM-kampioen werd zelfs bij het nieuwe LMP2-team Vector Sport geplaatst om ervaring op te doen in het endurance racen. Het Duitse automerk zette echter de plannen voor een terugkeer naar Le Mans eerder dit jaar in de ijskast. De middelen zouden ingezet gaan worden voor andere autosport projecten, waarbij al gespeculeerd wordt over een intrede in de Formule 1 van Audi.

Nico Muller


Het moet een behoorlijke teleurstelling geweest zijn voor Müller, die andere merken binnen de VAG-groep zoals Porsche en Lamborghini wel hun intrede zag doen in de LMH-klasse van het FIA World Endurance Championship. Echter het terugtrekken van Audi betekent niet dat de coureur niet droomt van de hoogste trede van het podium op het Circuit de la Sarthe. Voor de Zwitser kan dat ook zonder Audi gaan gebeuren.

"Op dit moment kan ik niet meer zeggen dat het programma op pauze gezet is, dus er is nog wat hoop", aldus Müller tegenover het Amerikaanse Motorsport. "Het mag duidelijk zijn dat het niet langs de normale weg is verlopen, want we hebben echt hard gewerkt en dan opeens van de ene op de andere dag stopt dat. Dus geeft het geen tevreden gevoel, dat mag duidelijk zijn. Ik zou graag een kans willen om een algemene overwinning in Le Mans te behalen en voor de algemene winst in het WEC-kampioenschap, waarvan het duidelijk mag zijn dat dat in een Hypercar of LMDh is."

De coureur heeft er ook vertrouwen in dat hij mogelijk ergens anders een stoeltje in deze klasse kan vinden. "Ik denk dat ik nu behoorlijk ervaren ben, maar nog niet te oud", aldus de Zwitser. "Ik ben 30 jaar en heb behoorlijk wat ervaring in verschillende typen van racen opgedaan. Ik voel dat de piek van mijn persoonlijke carrière nog voor mij ligt en dat ik elke race, elk jaar, elk seizoen beter wordt. Ik heb het vertrouwen dat ik me kan bewijzen dat ik erg succesvol in Le Mans kan zijn en ook in het endurance racen. Ik heb dat al in de GT’s gedaan, prototypes zijn misschien wat anders, maar de gedachte is hetzelfde. Het is gelijk aan de LMP2 op het moment, dus heb ik het vertrouwen om te zeggen dat ik behoorlijk succesvol kan zijn in de toekomst in een endurance programma, ongeacht waar dat is. Ik heb ook genoten van Daytona."

De coureur rijdt al lange tijd bij Audi en het is de vraag of het merk accepteert als hij in het kampioenschap uitkomt voor een andere fabrikant. Het contract loopt aan het einde van 2023 af, wat een LMDh-programma zou gaan bevatten. De 30-jarige zegt dat hij vrij is om met een andere fabrikant te rijden, zo lang dat niet in strijd is met zijn programma voor Audi. "Het hangt er vanaf welke programma’s Audi nastreeft. Als je niet tegen Audi vecht, denk ik dat het minder een probleem zal zijn."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS