Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nico Müller dankzij Audi met Vector Sport naar de LMP2 van de FIA WEC: "Mensen zijn stuk-voor-stuk capabel"

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 november 2021 19:11

Audi-fabriekscoureur Nico Müller komt naar het FIA World Endurance Championship met het nieuwe team Vector Sport. Het Britse team rijdt vanaf volgend seizoen met een Oreca in de LMP2-klasse. Het team komt onder leiding te staan van de teammanager van het Formule E-team Dragon/Penske Autosport, Gary Holland. Müller, vanaf 2023 LMDh-coureur bij Audi, is de eerste coureur in de line-up die bekend gemaakt is.

 Vector_Sport_LMP2_Oreca

“Ongelofelijk opwindend tijdperk”
“Dankzij de visie en de innovatieve geest van de ACO en de FIA, staat het endurance racen aan de vooravond van een ongelofelijk opwindend tijdperk”, aldus Holland. “LMH, LMDH en de nieuwe GT3-regels zetten de discipline in de spotlight. Ook wij zijn van mening zijn dat het de juiste richting voor de toekomst is en dat is de reden dat we besloten hebben om dit nieuwe team te lanceren. Onze dank moet ook naar Audi Sport gaan, dat ze hebben toegestaan dat Nico bij ons gaat racen in het 2022-seizoen, omdat zijn aanwezigheid een integraal onderdeel van onze plannen is. Onze plannen voor de LMP2-inschrijvingen bevatten een echt sterke rijders line-up, een ervaren en extreem capabel engineeringsteam en een bewezen technisch pakket. Maar we hebben ook ambities om uit te breiden richting verschillende klassen in de toekomst. Voor nu, zijn we echter volledig toegewijd aan deze extreem competitieve LMP2-klasse en willen we er echt deel van zijn in 2022.”

Stuk-voor-stuk capabel
De Zwitserse coureur die al jaren in de DTM rijdt, is blij met zijn stap naar deze klasse. “Ik ben echt blij om deel van dit nieuwe team te zijn en heb het vertrouwen en trots om met ze in dit nieuwe hoofdstuk van het endurance racen te stappen”, reageert Nico Muller. “Vector Sport mag dan een nieuwe naam zijn, maar daar achter zitten behoorlijk wat mensen die ik ken uit verschillende raceklassen, die stuk-voor-stuk erg capabel zijn. Er is genoeg motivatie binnen de groep en opwinding over het project. Vooruitkijkend, het is echt een gave tijd om onderdeel te zijn van de WEC en het prototype endurance racen, erg gaaf en positief!

Audi Sport dankbaar
“Ik ben Audi Sport dankbaar op mij deze kans te geven, om mijn werk met hen te combineren met dit nieuwe project. We mogen ons gelukkig prijzen om het privilege te hebben dat we in deze positie zitten in dit door Covid-19 getypeerde tijdperk. Met Vector Sport, denk ik dat het waar is om namens alle betrokkenen te zeggen, dat we grote doelen hebben. Maar dat we vooral willen racen om te winnen. We hopen dat we een kort en effectief leerproces hebben, zodat we de concurrentie kunnen uitdagen voor de winst. We kijken er naar uit om ten strijde te trekken op de circuits en achter onze naaste concurrenten aan te gaan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS