Formule 1

Nico Hulkenberg: "Sommige teams hebben een slechte smaak in het kiezen van coureurs"

Uitgegeven door Bart • 28 oktober 2021 12:34

Nico Hulkenberg is niet te spreken over sommige teams in de achterhoede van de Formule 1. Coureurs als Nicholas Latifi, Lance Stroll en Nikita Mazepin rijden vooral in de koningsklasse van de motorsport vanwege hun rijke vader. Hulkenberg verloor zijn stoeltje bij Renault aan het einde van 2019 aan Esteban Ocon en keerde vorig seizoen sporadisch terug als invaller.

Nico Hulkenberg


Hulkenberg hoopte op een rentree, maar geeft in een interview met Motorsport.com aan dat zijn tijd in de F1 er definitief opzit. "Ik moet realistisch zijn en die trein is vertrokken, zeker gezien de huidige situatie in de Formule 1. Het is wat het is. Natuurlijk ben je als coureur onderdeel van dat proces, maar de teams maken die beslissing en sommige teams hebben een slechte smaak in het kiezen van de coureurs."

"Ik vind het een interessante situatie momenteel in de Formule 1. De top 10 of misschien top 12 zijn allemaal topcoureurs en presteren op het allerhoogste niveau. Maar in de onderste helft is de kwaliteit niet zoals die ooit geweest is. En daar spelen vele factoren in mee. Vanuit mijn oogpunt is het erg jammer en teleurstellend, maar het is helaas niet anders."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS