Formule 1

Nico Hülkenberg wil in 2022 een stoeltje hebben anders is 'F1-carrière voorbij'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 juli 2021 09:44 • Print artikel

Nico Hülkenberg zegt dat hij het Formule 1-hoofdstuk van zijn carrière afsluit als hij geen zitje vindt voor volgend seizoen. Ondanks het feit dat hij consequent een van de snelste rijders was in het middenveld verloor de Duitser zijn zitje aan het einde van het seizoen 2019 toen Renault hem verving door Esteban Ocon.

Nico Hülkenberg F1


Hoewel hij in 2020 aan drie races deelnam omdat beide Racing Point-coureurs Grands Prix misten nadat ze positief hadden getest op COVID-19, slaagde hij er niet in voor 2021 een team te vinden.

Hij hoopt dat nog steeds te doen voor volgend seizoen, hoewel hij weet dat de topteams uitgesloten zijn. Als hij geen stoeltje krijgt geeft hij zijn F1-carrière op. "Ik denk dat ik weet hoe het zal gaan", vertelde hij aan Bild. "Iedereen kan dat voor zichzelf uitrekenen en ik maak me geen illusies. De deuren van de topteams zijn voor mij gesloten. Zo realistisch moet ik zijn. Als het nu niet gebeurt, is het hoofdstuk Formule 1 voor mij gesloten."

Hij is in ieder geval in verband gebracht met enkele plaatsen lager op de grid. Hij zou op de shortlist van Williams staan, mocht dat team George Russell verliezen.

Het lijkt er echter op dat er genoeg andere coureurs in de markt zijn voor dat stoeltje, aangezien Valtteri Bottas, Daniil Kvyat en Guanyu Zhou ook in verband worden gebracht met het Britse team.

Desondanks is hij optimistisch over zijn kansen. Wat er ook gebeurt, zegt Hülkenberg, hij heeft geen spijt van hoe het hem in de F1 is vergaan. "Ik zie het als een nieuwe kans", zei hij. "Ik heb nu genoeg tijd gehad om over alles na te denken. Natuurlijk heb ik een paar fouten gemaakt, misschien was mijn carrière anders gelopen. Maar ik heb nergens spijt van."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS