Formule 1

Nico Hülkenberg maakt kennis met de Aston Martin F1-bolide: "Dat eerste gevoel is enorm belangrijk"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 7 april 2021 13:01 • Print artikel

Het is Nico Hülkenberg voor dit seizoen niet gelukt om een stoeltje in de Formule 1 te bemachtigen. Hülkenberg was in de race voor een stoeltje bij Red Bull naast Max Verstappen, maar Sergio Pérez pakte de vacante stoel. Nu heeft de sympathieke Duitser heeft toch de eerste meters in de Aston Martin en Mercedes simulator gemaakt.

Nico Hulkenberg

In 2019 verliet Hülkenberg de Formule 1. Door Renault werd hij aan de kant geschoven en in 2020 werd hij een soort van vliegende keep. Hij viel drie wedstrijden in. Twee keer voor Pérez en één keer voor Lance Stroll omdat beide coureurs besmet waren geraakt met het Coronavirus.

Lang werd gedacht dat The Hulk naast Max Verstappen in de Red Bull plaats zou nemen in het seizoen 2021 omdat zijn invalbeurten de nodige indruk hadden gemaakt met twee races in de punten en de andere race ging hij uiteindelijk niet van start, maar Red Bull Racing koos uiteindelijk voor Sergio Perez.

In 2021 zit Hülkenberg weer op de reservebank, maar hij heeft zijn eerste simulatortest er nu opzitten. "Je krijgt in de simulator toch een gevoel voor hoe je met die wagen moet rijden. Dat eerste gevoel is enorm belangrijk. De wagen van Aston Martin is wel degelijk anders dan die van vorig jaar, maar eenmaal op de baan gaat het er pas echt om. Op de baan is het gevoel toch altijd weer anders en is het een leerproces waar je snel doorheen moet", zegt Hülkenberg tegenover Motorsport-total.com

Hülkenberg komt dit seizoen ook als F1-analist bij ServusTV in actie, de Oostenrijkse zender van Red Bull. "Wie weet roept hij daar wat over de Mercedes en Aston Martin dat wij kunnen gebruiken", zei Helmut Marko grappend.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS