Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Nico Hülkenberg in gesprek over overstap naar IndyCar in 2022, Romain Grosjean naar Andretti?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 augustus 2021 05:31 • Print artikel

Nico Hülkenberg zou een aantal van zijn voormalige rivalen kunnen volgen richting de IndyCar als hij volgend jaar geen rentree maakt in de Formule 1.

Nico Hülkenberg


De Duitser staat momenteel voor het tweede opeenvolgende seizoen aan de kant, hoewel hij in 2020 wel drie Grand Prix-weekends als invaller bij Racing Point reed.

Hulks huidige rol is opnieuw die van reserverijder, nu voor Mercedes en Aston Martin, nadat hij werd gepasseerd voor een racezitje bij Red Bull ten faveure van Sergio Pérez.

De mogelijkheden in de Formule 1 lijken voor 2022 opnieuw zeer beperkt. Volgens Racer is de Duitser gesprekken begonnen om mogelijk naar de overkant van de Atlantische Oceaan te gaan, zoals Marcus Ericsson en Romain Grosjean de afgelopen jaren hebben gedaan.

Het team waarmee Hülkenberg naar verluidt in gesprek is, is Ed Carpenter Racing. Het zou de bedoeling zijn dat de ex-Williams-, Force India- en Renault-coureur deelneemt aan de races op stratencircuit terwijl Carpenter zelf de ovals aanpakt.

Conor Daly is een andere kandidaat, afhankelijk van de financiering, samen met Indy Lights-kampioenschapskandidaat David Malukas.

Grosjean, die dit seizoen bij Dale Coyne Racing in dienst trad van Rick Ware Racing, wordt sterk in verband gebracht met een overstap naar Andretti.

Vanuit Hülkenbergs perspectief zou het afhangen van de vraag of hij zijn weg terug naar de Formule 1-grid zou kunnen forceren en de meest waarschijnlijke optie zou Williams zijn, als George Russell wordt opgeroepen om Valtteri Bottas bij Mercedes te vervangen.

Hülkenberg werd onlangs genoemd door zijn Duitse collega, Jost Capito, de teambaas en CEO van Williams, toen de rijders line-up van het team voor 2022 ter sprake kwam in de media. Specifiek gevraagd naar Hülkenberg, zei Capito: "Ik denk dat we op dit moment geen enkele coureur uitsluiten die volgend jaar beschikbaar zou zijn en Nico is beschikbaar voor volgend jaar, dus we hebben een behoorlijk lange lijst."

Hülkenberg, die op 19 augustus 34 jaar wordt, weet dat de tijd dringt als hij zijn F1-carrière wil verlengen en een kans wil maken op dat eerste podium na 179 races zonder top drie-finish. "Ik heb geen illusies. De deuren van de topteams zijn voor mij gesloten. Zo realistisch moet ik zijn", vertelt hij aan Bild. "Als het nu niet gebeurt, is het hoofdstuk Formule 1 voor mij gesloten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS