Formule 1

Nico Hülkenberg en de gemiste kans: "Ik kan niet naar Red Bull kijken zonder te huilen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 april 2021 18:48 • Print artikel

Nico Hülkenberg heeft toegegeven dat het moeilijk was om dit seizoen naar Red Bull Racing te kijken, nadat hij zo dicht bij een overstap kwam naar het team naast Max Verstappen voor het seizoen 2021.

Nico Hülkenberg


Hülkenberg verloor eind 2019 zijn fulltime racezitje bij Renault, maar maakte vorig seizoen drie keer zijn opwachting voor Racing Point toen coureurs Sergio Pérez en later Lance Stroll ziek werden met het coronavirus.

Na goed te hebben gepresteerd in zijn 'supersub'-rol, had Hülkenberg voor dit jaar belangstelling van verschillende teams op de grid, waaronder Red Bull, om vervolgens uiteindelijk mis te grijpen in de strijd om een stoeltje.

"Ik kan beter niet naar Red Bull kijken, want dan ga ik huilen", vertelde hij deze week aan Ziggo Sport's Formule 1 Cafe show.

Hülkenberg onthulde dat hij in de running was geweest om het stokje van Alex Albon over te nemen. Het stoeltje ging echter naar Pérez, nadat de Mexicaan in Sakhir een eerste zege boekte en daarmee het seizoen sterk afsloot, ondanks het feit dat Racing Point (nu Aston Martin) hem voor 2021 had laten vallen.

"Ik denk er niet over na. Ik ben de hele tweede helft van vorig jaar in gesprek geweest met het team", zei hij. "De laatste paar races - die periode waarin Pérez het echt goed begon te doen, met die overwinning in Bahrein - toen was het over."

Hülkenberg zal nog steeds aanwezig zijn in de paddock nu hij een deal heeft getekend om op te treden als reservecoureur voor Aston Martin en ook voor Mercedes. "Ik ben meer de testrijder voor Aston Martin", zei hij. "Mercedes is maar een klein klusje, voor een paar races."

"Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries rijden ook in de Formule E en het WEC, dus die zijn een paar keer per jaar niet beschikbaar. Voor die races ben ik de man als er iets gebeurt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS