Formule 1

Nico Rosberg blij met snelle keus, maar: "Geweldig referentiepunt! Hij is een van de allerbeste ooit"

Nico Rosberg, de huidige wereldkampioen Formule 1, is verheugd dat Mercedes AMG Petronas Formula One zo snel een nieuwe opvolger heeft gevonden voor het seizoen 2017. Deze week werd na weken onderhandelen bekend gemaakt dat Williams Martini Racing coureur, Valtteri Bottas, de felbegeerde cockpit in bezit neemt voor het komende jaar.



Rosberg die vijf dagen na het halen van de wereldtitel per direct stopte met de Formule 1, bracht een schok in de racewereld en Mercedes in een benarde situatie. Het Duitse team moest hard op zoek naar een nieuwe coureur en vond in Valtteri Bottas de meest geschikte kandidaat.

Tijdens een sponsorevenement van IWC Schaffhausen, een partner van Mercedes, zei Rosberg blij te zijn met de komst van Bottas naar de Duitse renstal. "Ik denk dat het goed nieuws is voor het team. Ik ben blij dat ze snel een oplossing hebben", zegt de wereldkampioen. "Ik weet zeker dat hij goed in het team past, en goed presteert."

Maar niet alleen blijdschap. Rosberg waarschuwt de Fin voor de opdracht die hij op zich heeft genomen. "Ik ga de Formule 1 op TV volgen en kijk er naar uit hoe het Bottas zal vergaan, zeker tegen Lewis Hamilton die een geweldig referentiepunt is. Hij is een van de beste coureurs aller tijden. Het zal niet makkelijk worden dat is zeker. Het wordt interessant om te volgen", aldus Rosberg.