Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Nicky Catsburg voegt mooie overwinning toe aan zijn CV: "In elke ronde moest ik hard pushen om de Audi voor te blijven, maar..."

Uitgegeven door Peter Vader • 28 september 2020 08:04 • Print artikel

Een indrukwekkende race werd door het onvoorspelbare en vooral slechte weer een waardevolle toevoeging voor zijn curriculum vitae, want Nicky Catsburg eiste zondagmiddag op onnavolgbare wijze de overwinning op in de 24 Uur Nürburgring. Het was zijn tweede overwinning in korte tijd, na eerder in het seizoen op de Nordschleife al een wedstrijd te hebben gewonnen van het VLN Endurance Racing Championship.

Nicky Catsburg blije winnaar van de 24H Nurburgring 2020

Nicky Catsburg vormde een rijderscombinatie met collega BMW fabrieksrijders Nick Yelloly en Alexander Sims in de Nr99 Rowe Racing BMW M6 GT3. Ondanks de extreem slechte weersomstandigheden, die er zelfs toe leidde dat de race gedurende de nacht werd gestopt, kwam de Gelderlander als eerste onder de zwart-wit geblokte vlag door op zondagmiddag, met een voorsprong van vijftien seconden op zijn naaste rivaal.

"Het was erg moeilijk tot aan de finish", zei Catsburg na afloop, "In elke ronde moest ik hard pushen om de achtervolgende Audi van Mirko Bortolotti en Christopher Haase voor te blijven, want die kwamen in dat laatste uur wel heel erg veel dichterbij. Maar ik ben erin geslaagd om ze voor te blijven en ik ben nu super blij voor Rowe Racing en BMW Motorsport. En natuurlijk ben ik Alex en Nick dankbaar voor hun geweldige werk. Nu kan ik de Nürburgring 24 toevoegen aan de Spa 24 overwinning die ik al met BMW had!"

Nicky_Catsburg_als_winnaar_over_start_finish

De overwinning is een van de vele opmerkelijke successen van de Nederlandse coureur, die met deze overall overwinning op de Nordschleife een mooie toevoeging deed aan zijn 24 Uur van Spa-overwinning evenals zijn zege in 2016 op de Nürburgring, om er maar eens een paar te noemen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS