Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nicky Catsburg blij met P2 in 24U van Le Mans: "We hebben alles gegeven"

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 augustus 2021 03:10 • Print artikel

Corvette Racing deed alles om Ferrari van een overwinning af te houden in de GTE-Pro tijdens de 24 uur van Le Mans. Nicky Catsburg reed samen met Jordan Taylor en Antonio Garcia een toprace, maar moest toezien dat het Italiaanse merk op de finish streep 41 seconden voorsprong had op de Chevrolet Corvette C8.R.

Set your alerts - @nickcatsburg joins @radiolemans at 1p ET today as part of Hagerty's look-back at #LeMans24. Watch live: https://t.co/VGUebrEZxf#Corvette #C8R #GTEPro pic.twitter.com/rYSCFA6445

— Corvette Racing (@CorvetteRacing) August 24, 2021


“We hebben alles gegeven”, zei Nicky Catsburg tegenover Sportscar365. “We hebben de remmen niet veranderd, wat het lastig maakte om er mee te rijden. We deden wat stints waar we drie keer de banden gebruikten, een volledige set. Ik denk niet dat ze dat ooit gedaan hebben. Ze gebruiken normaal twee banden, linkerbanden. We probeerden echt alles om het gat te dichten. Soms konden we dichtbij komen en een geel splitste ons weer.”

“We gingen van 21 seconden achterstand, weer naar 50 seconden achterstand. Maar eerlijk gezegd, als we er ook bij zaten, leek het alsof ze op reserve reden. Ze waren echt erg snel. Aan de andere kant, dat waren wij ook. We hadden echt een goede snelheid in de nacht. We gaven alles en voor mij was het supercool om in de auto te zitten en met hen te vechten. P2 is nog steeds een mooi resultaat.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS