Formule 1

Nicky Catsburg: "Wat Lewis bij Max deed, moet eigenlijk niet kunnen"

Uitgegeven door Bart • 19 september 2021 05:02 • Print artikel

Na de crash tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen in Monza lopen de meningen uiteen wie het meest schuldig was. De stewards wezen Verstappen aan en bestraften hem met een gridstraf van drie plaats voor de Russische Grand Prix. Toch zijn er ook genoeg insiders die de rol van Hamilton niet onderschatten. De Mercedes-coureur dwingt Verstappen naar buiten, gaf ruimte aan de buitenkant en stuurde vervolgens op onze landgenoot in.

Verstappen Hamilton


In het Formule 1 Café van Ziggo Sport zei Nicky Catsburg dat coureurs regelmatig de concurrent naar buiten duwen. "Ze komen er allemaal mee weg en ik vind dat dat niet zou moeten. Wat Lewis deed bij Max in Monza, dat moet eigenlijk niet kunnen. Hij geeft hem gewoon geen ruimte. Lewis kiest dan negen van de tien keer eieren voor zijn geld, zoals in Imola en Barcelona, maar Max is zo niet. Die laat hem staan en dan zit je tegen elkaar aan."

Tom Coronel reageert en vindt dat Verstappen meer respect van Hamilton had moeten krijgen. "De tactiek is natuurlijk: als je Max in je spiegels en naast je ziet, dan kan je beter een nieuwe onderbroek pakken. Het is namelijk heel simpel: je wordt opgevreten. Dan heb je hem gewoon verloren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS