Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Nicky Catsburg, een ander team en opnieuw een zege! "Heel goed gevoel"

Uitgegeven door Peter Vader • 12 oktober 2020 12:15 • Print artikel

Weer een succesvol raceweekend, nu met een ander team en weer een overwinning voor Nicky Catsburg! Of het nu gaat om de 24 Hours Nürburgring, de Indianapolis 8 Hour of een sprintrace in de FIA Touring Car Cup, degene die consistent is, is de man op de bovenste trede van het podium, want Nicky Catsburg maakte er op zondag 11 Oktober 2020 op de Slovakia Ring drie-uit-drie van. De laatste overwinning, aan het stuur van zijn Team Hyundai i30 N TCR, zorgt voor een ongelooflijke reeks van successen voor de Nederlandse coureur, die begon op de Nürburgring met ROWE Racing, vervolgens kwam een overwinning in de Intercontinental GT Challenge met Walkenhorst Motorsport en uiteindelijk de hoogste podiumplaats met de Nr88 Engstler Hyundai-inschrijving in het WTRC.

Nicky_Catsburg_Hyundai_Slovakia_Ring

Voor Nicky Catsburg is zijn aanhoudende succes het mooie momentum van het seizoen 2020, terwijl hij zich voorbereidt op nog meer back-to-back races. De eerste is met Corvette Racing, waarmee hij ernaar streeft hun recente successen in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship op Road Atlanta voort te zetten. Daarna op naar de TOTAL 24 Hours of Spa met Walkenhorst Motorsport en de vertrouwde BMW M6 GT3. "Het winnen van de 'Nürburgring24' was een droom die uitkwam, het was mijn nummer één race om te winnen omdat het mijn favoriete evenement is en om het na een aantal jaren voor BMW daar te winnen was heel bijzonder", aldus Catsburg.

Nicky_Catsburg_Walkenhorst_BMW

“Toen had ik daarna het geluk 'to kiss the bricks' in Indianapolis, opnieuw met BMW, dat was weer een geweldig resultaat en gaaf om steeds overwinningen te behalen met BMW. Ik heb nu de hoofdrace hier op de Slovakia Ring gewonnen, om daarmee mijn reeks van overwinningen - nu met Hyundai en Team Engstler - voort te zetten", vervolgde hij. “Het is de eerste overwinning van het team in WTCR, dus het is een heel goed gevoel en eerlijk gezegd kan ik zo wel blijven doorgaan in de komende twee weken. Het zou geweldig zijn om Petit Le Mans aan die winstlijst toe te voegen en misschien dan ook weer de 24 uur van Spa, maar eerlijk gezegd zal dat heel erg moeilijk worden. Maar je weet maar nooit en ik hoop dat het geluk aanhoudt en dat ik die twee races ook kan winnen!"

Nicky_Catsburg_Le_Mans_parade_RX_foto_Peter_Vader

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS