Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Nicky Catsburg in 2024 onderweg met Corvette : “Dit wordt mijn eerste volledige seizoen in Amerika"

Uitgegeven door Peter Vader • 18 augustus 2023 16:30

DETROIT - Corvette Racing with Pratt Miller Motorsports heeft zijn line-up voor het volledige seizoen 2024 bevestigd voor het 2024 IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Zij zullen met een paar Chevrolet Corvette Z06 http://GT3.R's strijden in de GTD PRO klasse. Alexander Sims keert terug als Chevrolet Corvette-fabrieksrijder, dit keer voor een volledig seizoen, samen met terugkerende veteranen Antonio Garcia, Tommy Milner en Nicky Catsburg. Het kwartet van coureurs zal het 10 ronden tellende GTD PRO-kampioenschap betwisten met Corvette Racing by Pratt Miller Motorsports, in het debuutjaar van de Corvette Z06 GT3.R.

Corvette Racing with Pratt Miller Motorsports 2024

De coureurscombinaties worden op een later tijdstip bevestigd, maar de vier coureurs zijn bekend in de wereld van GT-racen en in het bijzonder bij Corvette. Ze hebben samen 34 jaar dienst bij Corvette Racing en Chevrolet, en hun records in de IMSA-competitie behoren tot de sterkste van alle line-ups in het kampioenschap:

· Nicky Catsburg: twee overwinningen – de Rolex 24 van 2021 en de 12 uur van Sebring in 2022 – plus drie overwinningen en het GTE Am Drivers Championship in het FIA World Endurance Championship van dit jaar.

· Antonio Garcia: 27 overwinningen – twee in de Rolex 24 en vier in de Sebring 12 Hours – met vijf kampioenschappen in 15 jaar met Corvette Racing

· Tommy Milner: 20 overwinningen – de 2016 Rolex 24 en Sebring 12 Hours in 2013 en 2016 – en twee kampioenschappen in 13 jaar met Corvette Racing

· Alexander Sims: Zes overwinningen – waaronder op Sebring dit jaar plus 2017 Six Hours of the Glen en Petit Le Mans – en tweede in het GTP Drivers Championship voor Cadillac Racing

Corvette Racing with Pratt Miller Motorsports foto 2

Sims vervangt Jordan Taylor, die ervoor kiest om na dit seizoen terug te keren naar prototyperaces. In meer dan tien jaar als fabriekscoureur voor Corvette Racing en General Motors heeft Taylor een uitstekend record van 33 overwinningen en vier coureurskampioenschappen in zowel prototype- als GT-competitie verzameld - ook in 2020 en 2021 met Corvette Racing. Hij maakte ook deel uit van de winnende line-up van het team voor de 24 uur van Le Mans in 2015 en is drievoudig winnaar van de Rolex 24 in door GM aangedreven inschrijvingen. Op drie na kwamen alle 169 grote sportwagenstarts in GM-raceauto's.

"We zijn erg blij met de IMSA-line-up voor het volledige seizoen in de Corvette Z06 GT3.R voor 2024", zegt Mark Stielow, Director, Chevrolet Motorsports Competition Engineering. “De vier coureurs hebben uitzonderlijke records en geschiedenis met Corvette.

"Tegelijkertijd bedanken we Jordan Taylor voor zijn jarenlange dienst en succes bij General Motors", voegde Stielow eraan toe. Hij is een belangrijk onderdeel geweest van Corvette Racing en een geweldige ambassadeur voor Chevrolet. We wensen hem het beste."

De Corvette Z06 GT3.R-raceauto uit 2024, gebouwd door Pratt Miller Motorsports in New Hudson, Michigan, is gebaseerd op de productie-Corvette Z06 met de twee gemeenschappelijke elementen. Het aluminium chassisframe van de Z06 GT3.R en de 5,5-liter V8-motor met platte krukas komen beide uit Chevrolets Bowling Green Assembly-fabriek in Kentucky.

Het huidige Corvette Racing-programma zit midden in zijn 25e seizoen met tot nu toe 126 raceoverwinningen – 114 in IMSA met de meest recente overwinning tijdens de Chevrolet Grand Prix in juli op Canadian Tire Motorsport Park. Eveneens voor het tweede jaar op rij heeft Corvette Racing programma's in zowel IMSA als het FIA World Endurance Championship met de Corvette C8.R, nu in zijn laatste competitieseizoen.

Het IMSA-seizoen 2024 begint met de Rolex 24 in Daytona op 27-28 januari.

Corvette Racing with Pratt Miller Motorsports foto 3

Nicky Catsburg: “Dit wordt mijn eerste volledige seizoen in Amerika en daar heb ik lang naar uitgekeken. Een aantal van de meest beruchte circuits zoals VIR, Road America, Canadian Tire Motorsport Park... daar ben ik nog nooit geweest. Ik heb dit altijd al willen doen, want dat zijn de evenementen waar ik altijd graag naar kijk, en nu mag ik daar racen. Toen ik bij Corvette Racing kwam, was het doel om fulltime coureur te worden. Ik kijk er echt naar uit om de kans te krijgen om dit jaar een volledig WEC-seizoen te rijden en volgend jaar een volledig IMSA-seizoen. Dit is iets nieuws en iets dat een uitdaging is. Dit zal niet gemakkelijk zijn, want sommige van deze nummers ken ik niet. Maar ik ben klaar voor die uitdaging.”

Corvette Racing with Pratt Miller Motorsports foto 4

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS