Karting • GK4 Kartseries

Nick Ho toont goede vorm met weer een podiumplaats in GK4 Kart Series: "Het gaat supergoed allemaal"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 juli 2021 01:54 • Print artikel

GENK – Als karter Nick Ho één ding duidelijk maakte op het circuit van Genk, is het wel dat hij dit jaar in topvorm is in de IAME Senioren-klasse van de GK4 Kart Series. Zondag eindigde de zeventienjarige coureur uit Etten-Leur tijdens de derde ronde van het kampioenschap als derde in de finale. Daarmee pakte hij opnieuw veel punten na zijn eerdere overwinning in Venray.

Nick Ho

Wat zijn sterke prestaties in 2021 des te opvallender maakt, is dat hij pas aan zijn eerste jaar bij de Senioren bezig is. “We hebben veel getraind, veel fouten gemaakt en veel geleerd”, verklaarde de talentvolle Brabander uit het team van KCR van Ton van der Hoff en Jan Verschoor. “Mijn monteur Melvin en ik zijn heel goed op elkaar ingespeeld. Samen komen we tot een goede afstelling van de kart, op de baan kijken we waar we tijd verliezen en daarna bestuderen we de data. Het zijn allerlei factoren die meetellen.”

Nick begon zijn weekeinde op de Belgische kartpiste direct goed door in de kwalificatie naar de tweede tijd te snellen. Dat betekende dat hij in de eerste race als tweede mocht starten. “In die race werd ik een paar keer ingehaald, maar ben ik teruggereden naar P2. Dus die race ging heel goed.”

Dat resultaten uit het verleden zeker in de sport geen garantie bieden voor de toekomst, bleek wel in race drie. “In race twee ‘struggelde’ ik een beetje.” Al slaagde Nick er opnieuw in bij de eerste drie te eindigen. “Ik ben in eerste instantie teruggevallen naar de vijfde plek. De kart had veel te veel onderstuur”, verklaarde hij. “We hadden de afstelling niet goed.”

Nick vocht zich terug naar plek drie en pakte zo opnieuw veel punten voor het kampioenschap. “Door die derde plek mocht ik starten op plek twee in de finale voor het dagklassement. We hadden eigenlijk een te lage bandenspanning. Bij de start had ik weinig grip.”

Nick Ho

Als gevolg daarvan werd Nick door twee rijders ingehaald. “Later werd ik nog ingehaald door Zoe Knebler. Ik bleef achter haar aan rijden. Op een gegeven moment konden we Roy Bergman inhalen en zijn we met een groepje van drie weggereden. Ik moest echt heel hard pushen om de andere twee bij te houden.”

Hij vervolgde: “Ik kwam er net niet aan. Als ik beter had kunnen aansluiten bij de start, met een betere bandenspanning, was het wel gelukt.” Toch was Nick erg snel, zo bleek wel uit de tijdentabellen. “Ik had de snelste tijd. Het was een goede race”, zei de jonge coureur tevreden. “Het gaat supergoed allemaal. Niet alleen in de GK4, maar ook in het Benelux-kampioenschap en in het NK, waar ik aan één wedstrijd heb meegedaan.”

Dankzij het karten heeft hij inmiddels een uitstekende basis voor racen in het algemeen gelegd. Het zou dan ook kunnen dat hij binnen niet al te lange tijd ook in een raceauto te bewonderen is. “Ik heb een paar weken geleden in Zandvoort mijn racelicentie gehaald”, verklaarde hij. “We moeten even kijken waar en hoe, maar dat is allemaal nog heel onzeker. Ik wil het zelf wel graag, maar we focussen nu vooral op de kartsport. Daarin gaat het heel lekker in en ik vind het nog altijd heel leuk om te doen!”

Nick Ho wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door McDonald’s Roosendaal, KCR en Okinii.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS