Karting • GK4 Kartseries

Nick Ho moet keihard knokken, maar wint wel: poleposition en drie raceoverwinningen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 mei 2021 00:12 • Print artikel

VENRAY – Eindelijk werd hij beloond voor zijn uitstekende snelheid dit seizoen. Na eerder wat pech te hebben gehad, slaagde karter Nick Ho er zondag in zijn ware snelheid te tonen tijdens de tweede ronde van het GK4-kampioenschap. De vijftienjarige coureur uit Etten-Leur won op Raceway Venray de kwalificatie én alle drie de races in de IAME X30 Senioren-klasse.

Nick Ho

“Het gaat echt super”, zei een blije Nick, die uitkomt voor het kartteam van KCR van Ton van der Hoff en Jan Verschoor. “Dit is een heel mooi resultaat, maar hiervoor hebben we wedstrijden gereden waarin we heel veel hebben moeten leren. Dat waren vooral weekenden om van de fouten te leren; ik heb dit seizoen al best veel wedstrijden gereden. We hebben ook pech gehad en nog geen goede positie kunnen verzilveren terwijl we best wel snel waren. Ik ben dan ook heel blij dat het dit weekend wel gelukt is.”

En op wat voor manier. Alles dat er te winnen viel, won de getalenteerde Brabander. Dat hij zo sterk voor de dag kwam in Venray was loon naar werken. Want Nick traint dit jaar nog meer dan voorheen. Buiten de know-how van Ton en Jan, loopt ook de samenwerking met ex-karter Melvin Benders goed. “En ik heb een heel goede band met mijn monteur Melvin. We kunnen heel goed op elkaar moeten inspelen. Dat helpt ook goed.”

Bovendien had hij zich met het KCR Racing Team uitstekend voorbereid op de wedstrijd op de Limburgse piste. Een week eerder had Nick nog meegedaan aan een wedstrijd om het plaatselijke clubkampioenschap. “Toen ben ik van de baan geschoten tijdens een inhaalactie omdat ik te laat remde. Daar heb ik veel van geleerd.”

Hoewel zijn uitslagen suggereren dat hij had gedomineerd in Venray, was dat toch niet zo. Sterker nog, hij had er keihard voor moeten vechten. Nick: “Elke race was spannend. Ik stak er niet met kop en schouders bovenuit. Het was echt heel leuk. Race drie was duidelijk de moeilijkste.”

Nick Ho

In race één mocht Nick van poleposition beginnen. Vervolgens reed hij lange tijd aan kop. “Maar ik ben wel onder druk gezet. De nummer twee bleef de hele tijd vlak achter me. Toen kwam er ook nog een gele vlag, dus dat was heel spannend. Maar ik heb wel mijn positie weten te behouden.”

In race twee was de baan glad doordat het voor de start licht had geregend. “Bij de start moest ik overal zoeken naar grip. Ik maakte een foutje in een bocht en ik kon de kart net op de baan houden. Toen ging dezelfde rijder als die in race één vlak achter me reed me voorbij. Ik weet dat hij best wel snel is in de regen, dus ik ging erachteraan. Op een gegeven moment merkte ik dat ik sneller was en toen heb ik hem nog ingehaald. Daarna ben ik weggereden.”

In race drie, waarvan de uitslag het dagklassement bepaalt, moest hij nog één keer laten zien dat hij toch echt de snelste is. Dat werd hem bepaald niet gemakkelijk gemaakt. “Ik werd op een gegeven moment door iemand naar buiten geduwd omdat hij heel laat remde. Daardoor konden heel veel mensen voorbijkomen en viel ik terug naar de vijfde plaats.”

Nick vervolgde: “Als je dan achter een aantal rijders zit, ben je de hele tijd in gevecht en kan de kop wegrijden. Toen werd ik weer ingehaald. Daarna heb ik toch één voor één rijders ingehaald. Uiteindelijk reed er nog één jongen voor me. Ik kwam bijna niet dichterbij. Het duurde heel lang. Na een tijdje was de baan droog geworden en gaven mijn banden meer grip. Toen kon ik dichterbij komen. De rijder op kop begon ook foutjes te maken. Ik hem voorbij en ben van hem weggereden. Ja, dit voelt echt heel lekker.”

Nick bedankt Ton van der Hoff, Jan Verschoor, Melvin Benders en zijn vader.

Nick Ho wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door McDonald’s Roosendaal, Kart Centrum Roosendaal en Okini.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS