Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Nick Catsburg en Stef Dusseldorp bezorgen Rowe Racing zege op Nürburgring-Nordschleife

Uitgegeven door Miguel Bosch • 3 augustus 2020 18:13 • Print artikel

Nick Catsburg en Stef Dusseldorp hebben samen Rowe Racing de eerste zege sinds maart vorig jaar bezorgd op de Nürburgring-Nordschleife. Het snelle duo uit Gelderland reed de BMW M6 GT3 naar de overwinning in de vierde race van de Nürburgring Langstrecken-Serie – de voormalige VLN – dit seizoen met een conventionele pitstop strategie tegenover meer gewaagde strategieën van Walkenhorst Motorsport en Haupt Racing Team die de 43. RCM DMV Grenzlandrennen als respectievelijk tweede en derde eindigden.

VLN Nürburgring-Nordschleife


Nadat Catsburg in de eerste stint van de 4-uursrace van een afstand toekeek hoe Fabian Schiller in de GetSpeed Performance Mercedes-AMG GT3 de leiding afwisselde met de KCMG Porsche 991.2 GT3R van Dennis Olsen, nam Stef Dusseldorp in het tweede uur het stuur over en haalde direct de Porsche en Mercedes-AMG in tijdens de klim naar Klostertal.

De leiding van de wedstrijd was toen al in handen van de Walkenhorst Motorsport BMW M6 GT3 die met David Pittard aan boord op intermediate banden van start was gegaan op de natte maar drogende baan. De Brit moest echter vroeg overstappen op slicks en werd de pits ingevolgd door de Mercedes-AMG Team HRT AutoArena Mercedes-AMG GT3 van Patrick Assenheimer waardoor de twee boliden na de eerste ronde pitstops de leiding konden overnemen. Dusseldorp en Catsburg bleven in de uren daarna echter in de buurt van de leiders waardoor het aankwam op hoe lang Walkenhorst en Haupt Racing run stints konden rekken om zo laat mogelijk de laatste pitstop te maken.

VLN Nürburgring-Nordschleife


De moedige strategie van beide teams ten spijt moesten zij veel eerder dan Rowe Racing de pits bezoeken voor hun laatste pitstop. Met het verstrijken van de tijd ging ook de minimale pitstoptijd naar beneden waardoor Catsburg met een aanzienlijke voorsprong de leiding kon overnemen. De BMW-fabrieksrijder kwam met een voorsprong van 21 seconden over de finish, vóór Mikkel Jensen die samen met David Pittard en Christian Krognes tweede werd in de Walkenhorst BMW. De derde plaats ging naar Haupt Racing Team’s Mercedes-AMG van Patrick Assenheimer, Dominik Baumann en Dirk Müller. Müller’s poogde in het laatste uur de aanval op Jensen te openen maar kwam net niet dichtbij genoeg en moest genoegen nemen met het brons.

KCMG pakte met de andere Porsche bestuurd door eveneens Dennis Olsen samen met Romain Dumas en Alexandre Imperatori de vierde plaats, terwijl de door Phoenix Racing gerunde fabrieks Audi R8 LMS GT3 van Markus Winkelhock, Fred Vervisch en Mattia Drudi vijfde werd. De KCMG Porsche die in de beginfase nog aan de leiding ging kwam uiteindelijk als zesde binnen.

VLN Nürburgring-Nordschleife


Plaats zeven ging naar Jeroen Bleekemolen die voor het eerst voor Frikadelli Racing uitkwam. Hij werd bijgestaan door Maxime Martin die pas laat door teameigenaar en coureur Klaus Abbelen werd aangesteld om hem te vervangen. Bleekemolen zal ook in de 24 Uur van de Nürburgring voor het Porsche-team uitkomen.

12 seconden achter Bleekemolen bracht Milan Dontje de Car Collection Motorsport Audi R8 LMS GT3 over de finish. Ook Jules Szymkowiak liet zich weer zien op de Nordschleife, deze keer echter niet in een Mercedes-AMG maar in de Ferrari 488 GT3 van Racing one. De Limburger finishte als elfde.

Marco van Ramshorst kwam voor het eerst in de Porsche 911 GT3 Cup van RPM Racing in actie en pakte een mooie tweede plaats in de SP7-klasse en 21ste algemeen. Tom Coronel kwam samen met Benjamin Leuchter – vorig jaar verrassend winnaar van een van de WTCC-races op de Nordschleife – aan de start in de VW Golf GTI TCR van Max Kruse Racing en werd 28ste.

Job van Uitert was voor Walkenhorst Motorsport in de BMW M240i Racing Cup klasse actief voor het behalen van zijn Nordschleife-licentie. De rijzende ster werd vijfde in zijn klasse en 47ste algemeen. Chris Rothoff, tenslotte, werd in een BMW 325i productiewagen zevende in de sterk bezette V4-klasse en 82ste algemeen.

VLN Nürburgring-Nordschleife


De volgende wedstrijd van de door de VLN georganiseerde Nürburgring Langstrecken-Serie vindt op 29 augustus plaats. Teams en coureurs zullen dan strijden om de overwinning in de 6 uur durende Rowe 6 Stunden ADAC Ruhr-Pokal-Rennen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS