Formule 1

Nicholas Latifi blikt weemoedig terug op F1-carrière en op 'slechtste' seizoen

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 december 2022 16:02 • Print artikel

Nicholas Latifi zit na zijn ontslag bij Williams zonder een stoeltje in 2023. Sinds 2020 rijdt hij bij het team en lukte het hem niet om écht indruk te maken op de top van het bedrijf. Ook dit seizoen presteerde hij naast teamgenoot Alexander Albon weer ondermaats, daarom wordt hij volgend jaar vervangen door Logan Sargeant. De Canadees blikte terug op zijn roerige carrière in de Formule 1.

Nicholas Latifi

Eigenlijk heeft geen enkel team interesse in Latifi en dat betekent dat hij genoeg tijd heeft om terug te blikken op zijn tijd in de Formule 1. Eerder dit seizoen kreeg hij officieel te horen dat hij aan het einde van het seizoen zijn biezen moest pakken bij het team van Williams.

"Mijn eerste twee jaren waren zoals je die kan verwachten van iemand die zijn eerste jaren in de Formule 1 ervaart. Een rookie-seizoen is een rookie-seizoen. In het tweede jaar waren er op alle vlakken verbeteringen. Ik denk echter dat we dit jaar collectief als team een stap terug hebben gezet” zo werd hij geciteerd op de website GPToday.nl.

"Ik had gewoon veel moeite om de auto onder controle te krijgen. Er waren verschillende problemen, tuurlijk vallen sommige problemen binnen mijn controleveld, sommige daarbuiten. Dat is motorsport, zo gaan die dingen. Dit seizoen, achteraf gezien het cruciaalste seizoen voor mij om mijn toekomst te verzekeren, was de slechtste van de drie. Dat is de realiteit."

Het doel is bereikt; de Formule 1 was een onderdeel van Latifi en vice versa. Drie seizoenen maakte hij de circuits onveilig, soms zelfs letterlijk. Zo onthouden de meeste fans hem van zijn crash tijdens de Grote Prijs van Abu Dhabi in 2021. Deze crash leverde Max Verstappen indirect zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 op. "Het zou geweldig zijn om door te kunnen gaan in de Formule 1. Dat is mijn doel, daar wil ik deel van uitmaken. Maar het lijkt er overduidelijk op dat het niet het geval zal zijn. Ik ben dankbaar voor de kans die ik gedurende de afgelopen drie jaar heb gehad en ben me bewust van de bevoorrechtende positie waar ik in verkeer. Heel veel mensen zouden er alles voor doen om één race te mogen rijden, laat staan drie jaar in de Formule 1, dus daar ben ik dankbaar voor", zo sloot Latifi zijn verhaal af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS