Formule 1

Nicholas Latifi blij met eerste Q3 in F1-carriere: “Een heel bijzondere dag in lastige omstandigheden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 juli 2022 06:55 • Print artikel

Nicholas Latifi is voor het eerst in ruim 50 Grand Prix-weekenden eindelijk terecht gekomen in Q3. De Canadese Williams-coureur wist zijn teamgenoot Alexander Albon voor zich te houden tijdens de kwalificatie en bemachtigde zelf een plekje in de top 10. Dit allemaal terwijl er al weken geruchten de ronde gaan dat Latifi op korte termijn vervangen zal worden bij Williams.

Nicholas Latifi

“Een heel bijzondere dag in lastige omstandigheden. Door naar Q2 te gaan was een geweldige prestatie en een mooie boost voor het vertrouwen, en toen was Q3 meer dan we hadden gehoopt. Direct uit de pits, voelde het goed en ik kwam in een ritme. Het team heeft geweldig werk geleverd in Q1 en Q2 door me op de juiste plaats op de baan te zetten wanneer dat nodig was. We zagen hoe belangrijk dat was voor Q2 om die ronde op het juiste moment te rijden voordat de baan slechter werd door het weer. Q3 was frustrerend, maar over het algemeen een geweldige teamprestatie en een bevredigende dag.”

“We moeten realistisch en begrijpen dat we wat plaatsen zullen verliezen, omdat om ons heen allemaal snellere auto’s staan. We moeten heel strategisch zijn in hoe we de race benaderen. Het wordt een uitputtingsslag met de manier waarop we met de banden omgaan. Alles is mogelijk, dus we zullen ons concentreren op onze eigen race en alle kansen die op ons pad komen maximaliseren.”

Het is voor de jonge Canadees te hopen dat hij ook op een droge baan de racepace zal vinden, al lijkt dit zeer onwaarschijnlijk. Engeland blijft Engeland en een regenbui is nooit ver weg. Zondag om 16.00u Nederlandse tijd doven de lichten voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Via deze link kun je het hele tijdschema zien voor de GP op Silverstone.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS