Formule 1

Nicholas Latifi: "Coureurs van buiten Europa moeten veel opofferen voor hun F1-droom"

Uitgegeven door Bart • 19 mei 2022 08:01 • Print artikel

Juist in de week dat Nicholas Latifi onder druk wordt gezet door een vrije training voor Nyck de Vries heeft de Canadees een lans gebroken voor coureurs buiten Europa. Volgens de Williams-coureur moeten niet-Europeanen veel offers brengen om hun droom na te jagen. Naast Latifi komen van de huidige grid ook Lance Stroll, Sergio Perez, Daniel Ricciardo, Zhou Guanyu en Yuki Tsunoda van buiten Europa.

Nicholas Latifi


"Als je in de Formule 1 wilt rijden, moet je er veel voor laten", aldus Latifi in een interview met Planet F1. "Dat geldt niet alleen voor Noord-Amerikanen, Daniel Ricciardo kan er ook zeker over meepraten. Coureurs van buiten Europa moeten veel opofferen voor hun F1-droom. Op jonge leeftijd moet je familie en vrienden achterlaten."

Latifi stipt aan dat veel jonge coureurs de overstap naar Europa maken, omdat bijna alle grote teams daar gevestigd zijn. "Als je in een junioren-klasse rijdt, kunnen veel coureurs met een vlucht van 1 of 2 uur al thuis zijn. Als je een weekend geen race hebt, kun je makkelijk familie en vrienden opzoeken. Die luxe heb ik nooit gehad en hetzelfde geldt voor Checo, Lance of Daniel."

"Dat maakt het soms wel moeilijk, maar ik heb het er ook graag voor over gehad. Ik wilde heel graag in de Formule 1 rijden. Iedere niet-Europeaan die de oversteek maakt zal diezelfde passie en droom hebben, maar je moet er wel enorm veel voor laten. Het is top van de autosport en ik weet dat veel coureurs graag in mijn positie zouden zitten."


 

Babe-box

Xtra

COLUMNS