Formule 1

Newey terug van motorongeluk, vindt problemen bij Red Bull: "Adrian is blij met ons en heeft..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 oktober 2021 13:30 • Print artikel

Helmut Marko heeft onthuld dat Adrian Newey na een motorcrash meerdere weken niet heeft kunnen werken en bij zijn terugkeer meteen problemen met de afstelling heeft gevonden. Als Chief Technical Officer is Newey een sleutelfiguur bij Red Bull en heeft hij een grote rol gespeeld in het succes dat het team de afgelopen jaren heeft geboekt. Dat succes heeft zich dit jaar voortgezet, met Max Verstappen aan de leiding in het rijderskampioenschap met zes punten voorsprong met nog zes ronden te gaan. Het blijkt echter dat Newey de laatste tijd afwezig is geweest nadat hij bij een motorongeluk verwondingen opliep en meerdere operaties moest ondergaan.

Adrian Newey Red Bull Racing F1

Helmut Marko bevestigde dit en zegt dat de afwezigheid werd gevoeld door het team. "We zijn goed gepositioneerd, maar Newey is natuurlijk het boegbeeld", vertelde de Oostenrijker aan Sky Deutschland. "In de beginfase wisten we niet hoe ernstig zijn blessures waren. Hij heeft verschillende operaties moeten ondergaan."

Hoewel ze de vorige keer een dubbel podium behaalden, ging het de laatste rondes niet zo goed met Red Bull, omdat Mercedes zowel in Rusland als in Turkije over sterkere auto's leek te beschikken.

De terugkeer van Newey kan echter tot een verbetering van de situatie leiden. Hij heeft sinds zijn terugkeer al problemen met de afstelling geconstateerd en is van plan om die met Verstappen op het hoofdkwartier van het team te bespreken.

"Hij is nog niet volledig fit, maar hij kan zijn werk te doen en heeft meteen de problemen onderkend die we in Turkije met de afstelling hadden. Er zal in de komende week in Milton Keynes een meeting met Verstappen plaatsvinden, zodat we er qua chassis weer bovenop zitten."

Newey is onlangs in verband gebracht met een overstap naar Aston Martin, waarbij hij blijkbaar op de radar staat van het team dat Martin Whitmarsh heeft ingehuurd.

Christian Horner zegt echter dat hij nergens heen gaat en zelfs een nieuw contract heeft getekend bij zijn huidige werkgever. "Adrian is blij met ons en heeft zijn contract verlengd", bevestigde Horner. "Hij heeft 16 jaar bij Red Bull gewerkt, houdt van onze benadering van het werk en blijft supergemotiveerd."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS