Formule 1

Nelson Piquet: "Ik bied aan iedereen mijn excuses aan, dus ook aan Lewis!"

Uitgegeven door Peter Vader • 29 juni 2022 17:02 • Print artikel

Na een vloedgolf van ongezouten kritiek, is Nelson Piquet naar buiten gekomen en heeft hij zich verontschuldigd voor de "ondoordachte" opmerkingen die hij vorig jaar heeft gemaakt. Deze week gingen die opmerkingen ineens viraal gingen, waarin hij verwijst naar zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 als een "neguinho". Afgezien van de racistische opmerkingen die de F1-gemeenschap woedend maakten, toonde het ook minachting en weinig respect voor Lewis Hamilton, de meest succesvolle coureur aller tijden van de sport. Opmerkingen afkomstig van een mede-F1-wereldkampioen met drie titels op zijn naam.

Lewis_Hamilton_F1_knielen_Black_Lives_Matter


Slecht doordacht
Onnodig te zeggen dat de Braziliaanse F1-legende zwaar onder vuur ligt vanwege zijn woorden. Dit is de verklaring van Piquet: “Ik wil de verhalen die in de media circuleren over een opmerking die ik vorig jaar in een interview heb gemaakt, ophelderen. Wat ik zei was slecht doordacht. Ik verdedig het niet, maar ik zal verduidelijken dat de gebruikte term een term is die in het Braziliaans Portugees algemeen en historisch is gebruikt als synoniem voor 'man' of 'persoon' en nooit bedoeld was om te beledigen.”

“Discriminatie hoort niet thuis in de F1”
“Ik zou het woord waarvan ik ben beschuldigd nooit in sommige vertalingen gebruiken. Ik veroordeel ten zeerste elke suggestie dat het woord door mij is gebruikt met het doel een coureur te kleineren vanwege zijn huidskleur. Ik bied mijn oprechte excuses aan aan iedereen die gekwetst is, inclusief Lewis, die een ongelooflijke coureur is, maar de vertaling in sommige media die nu op sociale media circuleert, is niet correct. Discriminatie hoort niet thuis in de F1 of in de hele samenleving en ik licht mijn gedachten daarover graag toe', aldus de verklaring in een bericht van GrandPrix247.

Lewis_Hamilton_black_lives_matter

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS