DTM

Negenvoudig wereldkampioen rally Sébastien Loeb maakt zijn DTM-debuut

Uitgegeven door Peter Vader • 4 april 2022 18:03

München/Salzburg/Piacenza - DTM-debuut van Sébastian Loeb: De negenvoudig wereldkampioen rally start bij de seizoensopener van 29 april tot 1 mei in portimão in Portugal als reservecoureur voor het Red Bull AlphaTauri AF Corse-team. In de eerste twee races vervangt de Fransman de Nieuw-Zeelander Nick Cassidy, die niet alle races van het DTM-seizoen 2022 zal rijden vanwege verdere betrokkenheid van de coureurs. Rallylegende Loeb rijdt met de Ferrari 488 in de kleuren van Red Bull's premium modemerk AlphaTauri, terwijl teamgenoot Felipe Fraga uit Brazilië het hele seizoen met de Red Bull Ferrari zal rijden. Als reserverijder heeft Sébastien Loeb recht op punten volgens de reglementen.

null

Gerhard Berger: "Het hebben van de meest succesvolle rallyrijder aller tijden bij onze seizoensopener in Portimão is een echt hoogtepunt waar de fans naar uit kunnen kijken. De successen in zijn carrière spreken voor zich. Toch wordt het ook een zware wedstrijd voor Sébastien Loeb tegen zeer sterke coureurs. Als vervanger van Nick Cassidy zal hij vechten voor punten in de AlphaTauri-Ferrari. Daarom ben ik er zeker van dat een kampioen van zijn kaliber zeer gemotiveerd naar het circuit zal komen."

Sebastien_Loeb_FRA_Ferrari_Red_Bull_AlphaTauri_AF_Corse


De 48-jarige Fransman heeft maar liefst negen wereldtitels en 80 rallyzeges op zijn naam staan, maar is ook goed bekend met circuitracen. Zo nam hij deel aan de 24 uur van Le Mans (tweede plaats) in 2006 en aan het World Touring Car Championship in 2014 en 2015 (derde overall). Ook in 2022 boekte Loeb al succes: hij won de tweede en zevende etappe van de Dakar Rally en werd tweede in het eindklassement. Amper een week later won hij voor de achtste keer de Rally van Monte Carlo. In februari won hij voor de vierde keer de 'Race of Champions', voor het eerst op de bevroren Oostzee van Zweden, voor viervoudig wereldkampioen Formule 1 Sebastian Vettel. Daarnaast heeft Loeb een eigen raceteam genaamd "Sébastien Loeb Racing".

Voorafgaand aan zijn DTM-debuut zei Sébastien Loeb: "In mijn carrière heb ik altijd genoten van het veranderen van disciplines. De DTM is een beroemd kampioenschap en toen ik de kans kreeg om eraan deel te nemen, heb ik het natuurlijk aangegrepen. Het is een spannende uitdaging omdat de rijstijl compleet anders is." De Fransman is zich ervan bewust dat hij in de DTM moet duelleren met de beste GT-coureurs ter wereld, maar kijkt uit naar de seizoensopener. "Nu is het tijd om aan de slag te gaan. Ik zal het in zulke races moeten opnemen tegen specialisten en mijn laatste echte GT3-race was lang geleden. Mijn doel zal zijn om mijn ritme zo goed mogelijk te vinden en ik zal proberen mijn ervaring te gebruiken om het team goede feedback te geven over de houding van de auto. Ik weet dat het moeilijk gaat worden, maar de auto's zijn echt leuk om in te rijden. Hele snelle, mooie auto's, dus ik heb er zin in", aldus de 48-jarige Fransman.

Sebastien_Loeb_Alpha_Tauri_Ferrari

Het doel van het team is al duidelijk geformuleerd: de teamtitel verdedigen met de Braziliaan Felipe Fraga, de Nieuw-Zeelander Nick Cassidy en aanvankelijk ook de Fransman Sébastien Loeb en mikken op de DTM-kampioen.

Het begint met de eerste officiële DTM-testritten op de Hockenheimring op dinsdag en woensdag van deze week (5/6 april), die gratis toegankelijk zijn voor toeschouwers. Daarna volgen de tweede officiële testritten op 26 en 27 april in het Portugese Portimão, waar van 29 april tot 1 mei de eerste twee van in totaal 16 sprintwedstrijden worden verreden. Tickets voor alle wedstrijden van het seizoen 2022 zijn al vooraf verkrijgbaar op tickets.dtm.com en op 01806 991166.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS