Autosport NL • Renault Clio Cup

Negen maal is scheepsrecht voor kampioen Pim van Riet

ZANDVOORT - In de tweede Clio Cup race van het finaleweekend kon Pim van Riet eindelijk zijn lang verwachte Clio Cup titel binnenhalen. Paul Vahstal maakte het echter zeer spannend door als derde te finishen. Pim van Riet had echter genoeg aan zijn zevende positie en kan zich daarmee eindelijk Clio Cup kampioen noemen.



Polesitter Robert van den Berg kwam goed weg van de startgrid en de dame naast hem wist eveneens haar positie te behouden. Paul Vahstal vatte de koe bij de horens door meteen op te rukken naar de derde positie. Titelkandidaat Pim van Riet werd al snel door Christiaan Jorissen naar de zesde plaats verdreven.



Achter de nummer vijf, Michael Bleekemolen, ontstond gedurende de eerste helft van de race een treintje. Pim van Riet slaagde er niet in om voorbij te gaan aan zijn voorligger en moest toezien hoe steeds meer rijders aansloten bij het tweetal. Paul Vahstal had in de tussentijd de grootste moeite om Sandra van der Sloot in te halen voor de tweede plek.

Na een gestabiliseerd middenstuk, zorgde Addie van de Ven voor het nodige spektakel in de slotfase van de race. De Wijzonol-rijder, die vanaf de twaalfde plaats startte, kwam in de tiende ronde voorbij aan Marcel Duits en Pim van Riet. Een ronde later kwam Van de Ven ook langszij bij Michael Bleekemolen en werd op deze manier knap vijfde.

Voorin kende Robert van den Berg een uiterst eenzame race. Van den Berg behaalde een eenvoudige zege. Achter hem slaagde Sandra van der Sloot erin om Paul Vahstal achter zich te houden, waardoor zij respectievelijk tweede en derde werden. Christiaan Jorissen greep net naast het podium met zijn vierde plek. Pim van Riet werd uiteindelijk zevende en behaalde op deze manier de titel in de Dunlop SportMaxx Clio Cup met een voorsprong van vier punten op Paul Vahstal.Ronald Morien kwam als achtste over de streep, maar de inhaalrace van Morien werd gediswalificeerd voor het negeren van een drive trough penalty.