Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Neel Jani pakt samen met Kevin Estre overwinning bij debuut in de GTE-Pro

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 mei 2021 23:33 • Print artikel

Neel Jani heeft zijn debuut in het FIA World Endurance Championship bij de GTE direct omgezet in een overwinning. De Porsche-coureur reed samen met Kevin Estre naar de overwinning in de GTE-Pro op het circuit van Spa-Francorchamps.Het tweetal had na zes uur op de finish 35 seconden voorsprong op de AF Corse Ferrari 488 GTE Evo met achter het Alessandro Pier Guidi en James Calado. Het Porsche-duo lag bijna de hele race aan de leiding met de twee coureurs van AF Corse daar heel solide achter. Pier Guidi en Calado hadden bijna een minuut voorsprong op teamgenoten Miguel Molina en Daniel Serra. De twee Ferrari-coureurs kregen twee keer straf voor het overschrijden van de snelheid tijdens de full course yellow.

De Chevrolet Corvette C8.R met aan het stuur Oliver Gavin, is in zijn laatste race als professioneel coureur, en Antonio Garcia kon Ferrari en Porsche het vuur niet aan de schenen leggen. Zij eindigde op een vierde positie. Dat kwam mede door een lekke achterband bij Gianmaria Bruni en Richard Lietz, die zij opliepen bij een aanrijding met een van de LMH Toyota’s.

GTE-Am
In de GTE-Am was de overwinning voor Emmanuel Collard en Nicklas Nielsen. Het tweetal verdedigt dit jaar met de nieuwe aanwinst Allessio Rovera de titel. Na een aantal gevechten in het eerste uur eindigde de Ferrari als sterkste door een sterke stint van Rovera. De Aston Martin van TF Sport met het nummer 33 en de Ferrari van Cetilar Racing complementeerde het podium.

Klik hier voor de volledige uitslag.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS