Autosport Internationaal Toerwagens • LMS

Nederlandse overwinning op Red Bull Ring; Job van Uitert leider in het het kampioenschap!

Uitgegeven door Ronald Loenen • 26 juli 2018 01:30 • Print artikel

Dongenaar Job van Uitert heeft samen met teamgenoten John Farano en Rob Garofall de derde race om het European Le Mans Series 2018 gewonnen in de LMP3 klasse. De 19-jarige autocoureur, in dienst van het Engelse RLR Msport, startte de race vanaf de derde positie maar pakte met een sensationele start de leiding in de 300 meter sprint naar de eerste bocht.

Tijdens de eerste stint was hij voortdurend in gevecht met Mikkel Jensen van AT Racing, waaraan hij heel even de leiding moest afgeven. Maar van Uitert sloot zijn dubbele stint af, liggend op de eerste plaats met een stevige voorsprong van ruim 40 seconden.

Daarna was het aan zijn teamgenoten. Garofall reed foutloos en breidde de voorsprong zelfs langzaam uit, maar in de stint van John Farano zag het team de comfortabele voorsprong van anderhalve minuut teruglopen naar slecht 14 seconden.

null


Job van Uitert, die zijn teamgenoten had aangespoord om in navolging van hem ook hun vingernagels roze te lakken, zei: “Het is fantastisch om na Le Castelet weer op de bovenste trede van het podium te staan. De eerste twee stints waren redelijk goed, ik had een leuk gevecht met Mikkel Jensen, maar ik was blij dat ik in het tweede uur een gaatje van 40 seconden kon trekken. Ik ken de Red Bull Ring goed, het voelt als een tweede huis en ik was tevreden met mijn snelheid gedurende het weekend, maar zeker in de race. Het niveau in de ELMS is enorm hoog en het is niet eenvoudig om te winnen. Ik weet zeker dat het roze lakken van onze nagels de sleutel was tot deze overwinning en dat moeten voor de race in Silverstone ook doen!”

Door de overwinning gaat de Ligier JS P3 van RLR Msport nu aan de leiding van het merkenkampioenschap en Van Uitert/Farano/Garofall staan eerste in het rijderskampioenschap.

Overigens werd Kay van Berlo, samen met teamgenoot Giorgio Mondini, zevende in de door regen geteisterde race. Tot de race in Oostenrijk ging Van Berlo, met zijn team Euro International, aan de leiding van het kampioenschap.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS