Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Nederlandse Van Amersfoort Racing timmert flink aan de weg

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 januari 2022 13:30 • Print artikel

Rafael Villagómez strijdt ook komend seizoen in de Formule 3. De Mexicaan is vastgelegd door het Nederlandse team van Van Amersfoort Racing, met wie hij vorig seizoen in actie kwam in het Euroformula Open Championship. De Mexicaan moet de interne strijd zien te winnen van Reece Ushijima.

Rafael Villagómez
Rafael Villagómez


De 20-jarige Mexicaan bemachtigde na het winnen van de Richard Mille Young Talent Academy shootout een stoeltje in het Franse Formule 4-kampioenschap in 2020. In datzelfde jaar maakte hij zijn debuut in de Britse F4.

Komend seizoen gaat hij zich volledig focussen op het FIA Formule 3-kampioenschap. Vorig jaar verdeelde de Mexicaan zijn aandacht aan de Aziatische F3, FIA F3 en het Euroformula Open championship.

Villagómez begint aan het seizoen met hooggespannen verwachtingen. “Vorig jaar was voor mij echt een leerjaar, dat had ik ook wel verwacht. De stap van de Formule 4 naar de FIA F3 was best groot, maar ik heb er met volle teugen van genoten. Nu voel ik dat ik er klaar voor ben om mee te strijden voor punten en podium plaatsen.”

Vorig seizoen reed de Mexicaan voor het team van HWA, zijn beste resultaat was een 13e positie in Zandvoort. Hij eindigde puntloos op een 29e positie in het klassement.

Volgens Rob Niessink, de directeur van VAR zegt dat het fijn is om de samenwerking tussen hen en Villagómez voort te zetten. “Het is altijd fijn om een tweede seizoen met een coureur te rijden. Zowel coureurs als team zijn naar elkaar toe gegroeid en omdat hij al een tijd bij het team zit kennen wij hem goed. Rafeal had vorig jaar te maken met een hele steile leercurve, daar hadden we ook rekening mee gehouden.”

Ook Niessink hoopt komend seizoen samen met Rafeal Villagómez voor punten en podia te gaan strijden. De Nederlander voegt toe: “Naast het feit dat het hele team Rafael zal bijstaan brengt hij ook waardevolle ervaring mee uit de F3. We hebben heel veel zin om deze samenwerking voort te zetten en we kijken uit naar de tests voorafgaand aan het seizoen begint maart”, zo besluit Niessink.

Het FIA F3-seizoen start, net als de Formule 1 en Formule 2 in het weekend van 18 maart.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS