Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Nederlandse MP Motorsport contracteert Braziliaans talent voor de FIA F2: "Hij was leergierig"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 januari 2020 14:17

Felipe Drugovich komt komend seizoen voor MP Motorsport uit voor zijn debuut in de FIA Formula 2. De 19-jarige Braziliaan uit Paraná promoveert naar de F2 na een veelbelovend seizoen in de FIA F3.
Drugovich maakte intensief kennis met het F2-team van MP Motorsport tijdens de naseizoenstest in Abu Dhabi op 5-7 december. De Braziliaanse coureur testte alle drie dagen op het circuit van Yas Marina en klokte daarbij meer dan 1000 kilometers. Uiteindelijk zette hij de tiende tijd neer en was hij de vierde debutant in de einduitslag van de test.

Felipe Drugovich FIA F2 MP Motorsport

"Ik ben echt blij dat ik voor MP Motorsport mag uitkomen in mijn eerste seizoen in de FIA Formule 2", zei Drugovich. "Tijdens de test in Abu Dhabi hebben we heel goed samengewerkt. Dat gaf me het vertrouwen dat we het als combinatie goed kunnen doen in 2020. Ik kan niet wachten om weer in de auto te stappen voor de eerste tests van het seizoen en daarna mijn eerste raceweekend in de FIA Formule 2."

"Felipe heeft het geweldig gedaan in zijn F2-test met ons", zei Sander Dorsman, MP's teammanager. "Hij was leergierig en verbeterde zichzelf elke sessie. Dus we hebben niet geaarzeld toen we hem voor het seizoen 2020 konden contracteren. We hebben Felipe al in de gaten sinds hij in de lagere formuleklassen twee titels op zijn naam schreef. Het is geweldig dat hij nu deel gaat uitmaken van ons team."

Na een sterke nationale en internationale kartcarrière maakte Drugovich in 2016 zijn debuut in de autosport. Na een jaar in de ADAC F4 boekte hij zijn eerste monoposto-overwinning in de MRF Challenge van 2016-'17. Daarna werd hij derde in het ADAC F4 van 2017. In de winter van 2017-’18 veroverde Drugovich met maar liefst tien overwinningen de titel in de MRF Challenge. Daar voegde de Braziliaan nog een dominante titel aan toe door via 14 zeges, 10 poles en 10 snelste ronden kampioen Euroformula Open van 2018 te worden. In 2019 promoveerde hij naar de FIA Formule 3.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS