Autosport NL • NK Rally

Nederlands rallykampioen Bob de Jong probeert fit te blijven tijdens coronacrisis

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 april 2020 01:03 • Print artikel

Essen – Nu het Open Nederlands Rallykampioenschap 2020 door de nationale autosportfederatie (KNAF) vanwege de coronacrisis is geschrapt en het onzeker is of er na 1 september nog rally’s in Nederland kunnen plaats vinden zit ook regerend kampioen Bob de Jong met meer vragen dan antwoorden. Toch zit de 34-jarige rallyrijder niet bij de pakken neer: “Rallyrijden is voor mij een fantastische hobby die ik professioneel benader, maar ons aller gezondheid is belangrijker.”

Bob de Jong rechts en Bjorn Degandt Nederlands kampioen Rally

Het team rond Bob de Jong was klaar om de titel dit jaar te verdedigen; op 5 maart werd op Niederrhein nog een succesvolle test afgewerkt met de Hyundai i20 R5, waarbij de nieuwe schokdempers zeer in de smaak vielen bij De Jong: “De auto voelde nog beter aan en ik ben ervan overtuigd dat we met name bij rally’s met een mix van asfalt en onverhard betere tijden kunnen neerzetten.” Toen de Zuiderzee Rally (gepland voor 21 maart) een paar dagen na de test op Niederrhein werd geannuleerd dacht menigeen wellicht nog dat het seizoen in de zomer van start zou gaan. Inmiddels is de impact van het coronavirus overal voelbaar en lijken de kansen op evenementen in 2020 met de dag kleiner te worden.

Tijdens de Corona-crisis houdt Nederlands rallykampioen Bob de Jong zich fit op de mountain bike

“Gelukkig zijn wij gezond en loopt ons bedrijf (BdJImports) goed door. Of en wanneer we weer een rally kunnen rijden weet niemand,” aldus Bob de Jong. “Ik doe mijn best om fit (en gezond) te blijven, vooral door een paar keer per week flink te trainen op de mountain-bike en voor de rest volgen wij als gezin en als bedrijf de richtlijnen van de overheid zo nauwgezet mogelijk op.” En als er dit jaar niet meer gereden kan worden? “Dat zou natuurlijk jammer zijn, maar als we uitzicht hebben op een volledig seizoen in 2021 dan richten we ons daar op.”

Ook dit jaar wordt er door het team van Bob de Jong weer nauw samengewerkt met de Nederlandse Hyundai-dealerorganisatie. Ook de samenwerking met Eurol, Michelin, Hoevenberg, BdJImportsen Chapter3 wordtdit seizoen gecontinueerd. Succes Signs is een nieuwe partner in 2020.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Kijk op www.facebook.com/BdJRallying en like de pagina of abonneer je op het YouTube kanaal van Bob de Jong Rallying.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS