Autosport NL • NK Rally

Nederlands rallykampioen Bob de Jong presenteert plannen 2020 en nieuwe livery van zijn Hyundai i20 R5

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 februari 2020 01:25 • Print artikel

Terwijl in het WRC het Hyundai-fabrieksteam met onder meer kopman Thierry Neuville hoge ogen gooit is op nationaal niveau Bob de Jong met zijn Hyundai i20 R5 een van de smaakmakers in de rallysport. Vorig jaar stond er geen maat op de Hyundai-coureur, die overtuigend de Open Nederlandse Rallytitel won; een titel die hij in 2020 met verve gaat verdedigen. Aan de vooravond van een nieuw seizoen ontvouwde de 34-jarige Bob de Jong zijn plannen tijdens de druk bezochte Racing Expo in Leeuwarden.

Nederlands rallykampioen Bob de Jong presenteert plannen en nieuwe livery van zijn Hyundai i20 R5

Bob de Jong is duidelijk als het gaat om de ambitie voor het nieuwe seizoen: “Na het behalen van de titel afgelopen jaar gaan we uiteraard voor prolongatie strijden! Ik heb daar veel zin in en denk dat de concurrentie wel iets pittiger zal worden dan afgelopen seizoen.” ‘Never change a winning team’ is het motto van de Open Nederlands Rallykampioen voor 2020: “Dat betekent dat ik weer vol vertrouwen aan het nieuwe seizoen begin met in de ‘hot seat’ mijn vertrouwde navigator Bjorn Degandt. En DDG Motorsports van Dick de Graaff zorgt uiteraard ook dit seizoen weer voor optimale preparatie van de rally auto.” Hoewel de auto weer in een compleet nieuwe uitmonstering – met dank aan Succes Signs van voormalig rallykampioen Dennis Kuipers – zal verschijnen is de Hyundai i20 R5 technisch gezien vrijwel identiek aan de auto van vorig jaar. “Hyundai Motorsport heeft nog wel wat updates voor ons in petto en die hopen we in de Zuiderzeerally in maart al te kunnen benutten,” aldus Bob de Jong.

Met de toevoeging van de Visual Art Rally (die Bob de Jong vorig jaar wist te winnen) aan het Open Nederlands Kampioenschap spelen alle wedstrijden zich in Nederland af, behalve de RallyeSulingen (in Duitsland). Dat is voor de sponsors van de Hyundai-equipe belangrijk. Ook dit jaar wordt er weer nauw samengewerkt met de Nederlandse Hyundai-dealerorganisatie. Tijdens de Racing Expo was het Hyundai-dealer Van Mossel, met vestigingen in Leeuwarden, Heerenveen en Groningen, die de voorruitstreamer sierde! Ook de samenwerking met Eurol, Michelin en Hoevenberg wordt gecontinueerd.

Nederlands rallykampioen Bob de Jong presenteert plannen en nieuwe livery van zijn Hyundai i20 R5

Bob de Jong benutte de winter om aan zijn conditie te werken, vooral met mountainbiken en fitness, want rallyrijden is ook echt topsport. Maar er zal ook nog worden getest met de Hyundai i20 R5; begin maart zal de equipe Bob de Jong/Bjorn Degandt een eerste testdag op Niederrhein in Duitsland hebben om goed voorbereid aan het seizoen te beginnen. Navigator Bjorn Degandt gaat daarvoor ook nog een andere uitdaging aan: hij gaat eind februari de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika (5.895 meter) beklimmen. “De beklimming van de Kilimanjaro stond al lang op mijn verlanglijst. Ik doe het vooral als fysieke en mentale uitdaging en het vormt daarmee tevens een ideale voorbereiding op het nieuwe rallyseizoen met Bob de Jong, waar ik ook enorm naar uitkijk,” aldus de 45-jarige Degandt.

Kalender:
21 maart: Zuiderzee Rally (Emmeloord)
4 april: Visual Art Rally (Barneveld)
8/9 mei: RallyeSulingen (Sulingen)
5/6 juni: ELE Rally (Son/Eindhoven)
20 juni: Vechtdal Rally (Hardenberg)
10/11 juli: GTC Rally (Breda Airport)
18/19 september: Eurol Hellendoorn Rally (Nijverdal)
24/25 oktober: Conrad Twente Rally (Hengelo)

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS