Formule 1

Natte start van de dag bij de F1 in Istanbul; er is al wat regen gevallen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 oktober 2021 07:31 • Print artikel

Dit weekend wordt de Grand Prix van Turkije #TurkishGP op Istanbul Park gehouden. Het is alweer de 16e Grand Prix van 2021. Vorig jaar bleek het glibberen in de regen op de net vernieuwde asfalt-laag. Ook vandaag kan er wat regen vallen, zo gaf weerman Ed Aldus al aan in zijn weerbericht speciaal voor RaceXpress.nl. Met wat voor weersomstandigheden krijgen Max Verstappen en zijn F1-collega's te maken in Turkije? Dat kun je hieronder lezen.

Istanbul Park
Zaterdag is er tamelijk veel bewolking in Istanboel met soms wat zon en valt er tijdens de laatste vrije training en de kwalificatie rondes een enkele regenbui. Er staat een matige noordenwind, windkracht 4. De temperatuur komt vanmiddag uit op zo'n 20 graden.

Zondag wordt dan de 16e Grand Prix verreden. Qua weer is het de minste dag met veel bewolking en nauwelijks zon. In eerste instantie kan er nog wat regen of een bui vallen, maar in de middag blijft het droog. Er waait een matige noorden- tot noordoostenwind, windkracht 4. Er komen windvlagen voor tot 45 km/u en dat komt overeen met windkracht 6. De temperatuur komt uit op 19 graden./Bron: Weerman Ed Aldus

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS