Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Nascar Whelen Euro Series introduceert sequentiŽle versnellingsbak

Uitgegeven door Pascal Wekema • 1 april 2021 09:01 • Print artikel

Voor het nieuwe seizoen is voor alle Nascar Whelen Euro Series auto's een nieuwe sequentiŽle versnellingsbak beschikbaar. Met deze bak zouden de wagens voor alle coureurs makkelijker te besturen zijn.

Nascar Whelen Euro Series

Een jaar voordat de Nascar Cup Series hun nieuwe wagen introduceert ook met een sequentiŽle versnellingsbak is deze optie beschikbaar in de Europese Nascar Series. Het is een optie en dus niet verplicht voor de rijders. Het is de bedoeling dat de wagen toegankelijker is voor alle coureurs.

Nascar Whelen Euro Series

We zijn enorm trots op de auto's van EuroNASCAR. We ontwikkelen en verbeteren ze continu, jaar na jaar en zullen dat nooit stoppenĒ, zei NWES president Jerome Galpin. ďMet 400 pk en 1200 kg zijn de Euro NASCAR-auto's op het circuit sneller dan TCR en de meeste GT4-auto's, en ze rijden voor ongeveer een derde van de kosten. Dus ze bieden zeker aan alle teams en coureurs de beste verhouding tussen budget en prestaties. Deze sequentiŽle versnellingsbak maakt ze nog toegankelijker en leuker om in te rijden. "

Het nieuwe seizoen start op 15 en 16 mei op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia, Spanje. De serie zal zijn kampioen 2021 kronen na een bezoek aan zeven verschillende iconische circuits in zeven verschillende Europese landen: Spanje, TsjechiŽ, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, KroatiŽ, BelgiŽ en ItaliŽ.

Nascar Whelen Euro Series

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS