Autosport Internationaal Toerwagens • FIA GT3

Na twee keer chaos is Audi duidelijk: "Wanneer je naar Macau gaat, weet je wat je voor je kiezen krijgt"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 januari 2018 17:33 • Print artikel

De afgelopen twee evenementen van de FIA GT World Cup in Macau blonken uit in chaos op de baan en controversiŽle uitslagen. Toch denkt Chris Reinke van Audi dat het evenement in de voormalig Portugese enclave moet blijven plaatsvinden.

2018 GT world  cup Macau


Tijdens de eerste editie belandde Laurens Vanthoor met zijn Audi op zijn dak, maar won het evenement nadat er slechts vijf ronden in negentig minuten tijd werden afgelegd. Afgelopen jaar won Edoardo Mortara in de Mercedes-AMG de wedstrijd, nadat bijna het halve veld in de kwalificatierace uitviel door een grote kettingbotsing. Ondanks dat zegt Reinke dat de fabrikanten en teams de risicoís moeten onderkennen van het evenement.

"Het is een uniek evenement", zegt het hoofd van Audi Sport klantenracen tegen Sportscar365. "Het maakt geen onderdeel uit van een kampioenschap en daarom is het het ultieme GT3-evenement. Wanneer je naar Macau gaat, weet je wat je voor je kiezen krijgt."

In 2017 namen twintig autoís deel van zeven verschillende GT3-fabrikanten. Een van de fabrikanten heeft een wijziging van de locatie voorgesteld om het tijdens het Formule 1-weekend op het Yas Marina Circuit te houden. Toch is het de vraag of een wijziging voor 2018 realistisch is. "Er kleeft een groot risico aan en we zijn ons daar volledig van bewust", zegt Reinke. "Alle teams moeten zich dat beseffen. Iedereen moet zelf weten of ze de uitdaging aangaan of laten liggen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS