Formule 1

Na tijdstraf ook strafpunten op zijn licentie voor Alex Albon: "Kevin zag me niet en ik kon hem niet meer ontwijken"

Uitgegeven door Bart • 3 augustus 2020 06:30 • Print artikel

Aan het einde van de openingsronde van de Britse Grand Prix ging Alex Albon voor een move die je niet vaak ziet op Silverstone. Kevin Magnussen reed voor hem en ging te hard over de kerbstone aan de binnenkant van de bocht. De Red Bull-coureur zag een gaatje, dook erin, maar de Deen had dat niet verwacht. De Haas-coureur gooide de deur dicht en werd door Albon de vangrail in gelanceerd. De Brits-Thaise coureur kreeg tijdens de race een tijdstraf van 5 seconden en na afloop twee strafpunten op zijn licentie.Albon loste zijn tijdstraf tijdens de pitstop in en kwam als achtste over de finish. "P8 is niet wat je wilt, maar ik heb de schade kunnen beperken na de schade en tijdstraf in de eerste ronde", aldus de teamgenoot van Max Verstappen.

"Ik denk dat het 50/50 was met Kevin", vervolgt Albon. "Hij maakte een fout, liet een gaatje en ik ging voor de move. Op het moment dat ik doorhad dat hij me niet zag, probeerde ik van mijn gas te gaan en hem te ontwijken, maar we raakten elkaar. Er was een groot snelheidsverschil bij het ingaan van de bocht, dus ik kon hem nooit meer ontwijken."

Albon crashte in de tweede vrije training en bezorgde zijn team dit weekend veel werk. "Dit resultaat was het beste dat we eruit konden halen. De race pace was goed en ik kon me van achteruit terugvechten. Ik ben blij dat we nog een race op Silverstone hebben. Ik hou van deze baan, heb veel kunnen leren en dat wil ik omzetten in een goed resultaat volgende week."

Alex Albon

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS