Formule 1

Na meer dan 100 races weer op het F1-podium: "Geweldig om hem naast Verstappen en Hamilton op het podium te zien"

Uitgegeven door Bart • 24 november 2021 19:27 • Print artikel

Fernando Alonso had er meer dan 100 races voor nodig om weer op het F1-podium te staan, maar het was een geweldig gezicht om de Spanjaard naast Lewis Hamilton en Max Verstappen te zien. In Qatar ging de Alpine als een speer en Alonso haalde daar het optimale resultaat uit. Sportief directeur van de Formule 1 Ross Brawn noemt Alonso zijn Driver of the Day.

Alonso Alpine


"Fernando is voor mij de coureur van het weekend", zo schrijft Brawn in zijn column voor de website van de Formule 1. "Hij heeft het nieuwe circuit zich snel eigen gemaakt en de Alpine was het hele weekend sterk. Fernando heeft er enorm van genoten en was duidelijk in zijn element."

"Ik ben een grote fan van Fernando en voor mij voelt het als een frustratie dat hij slechts twee keer wereldkampioen is geworden", zo vervolgt Brawn. "Iemand met zijn talent had vaker kampioen kunnen zijn. Hij heeft zo ongelofelijk veel talent. Misschien helpt het in zijn benadering dat hij twee jaar buiten de sport heeft doorgebracht. Ik vond het geweldig om hem weer op het podium te zien. Ik denk dat iedereen hoopt dat Fernando langer in de Formule 1 blijft. Hij verdient dat en het is geweldig voor de sport en voor de fans."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS