Formule 1

Na gridpenalty Bottas in Austin waarschuwt Toto Wolff dat Mercedes-motoren "niet betrouwbaar" zijn

Uitgegeven door Peter Vader • 23 oktober 2021 08:42

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft toegegeven dat de motoren van de fabrikant "niet betrouwbaar" zijn nadat Valtteri Bottas voor de Grand Prix van de Verenigde Staten werd gedwongen om alweer een nieuwe motor te laten monteren. Bottas krijgt een gridstraf van vijf plaatsen voor het monteren van zijn zesde verbrandingsmotor (ICE) van het seizoen, nadat hij eerder back-of-the-grid-straffen kreeg in Italië en Rusland. "We hebben helaas sinds halverwege het jaar een aantal betrouwbaarheidsproblemen die steeds terugkomen", vertelde Wolff aan Sky Sports F1.



Nog steeds niet leuk
"Ik denk dat we nu veel beter begrijpen wat het is, maar het betekent dat er geen betrouwbaarheid is in het runnen ervan en dat betekent een potentieel DNF-risico. "De straffen (voor Bottas, red.) zijn minder dan bij de vorige, maar het is nog steeds niet leuk omdat het zo'n heftige strijd is. Als je vijf plaatsen teruggezet wordt, zelfs als je op pole staat, heb je een andere insteek voor de race waarin je je weer naar voren moet werken."

"Voor goud te gaan"
Op de vraag of Mercedes aan het experimenteren was met nieuwe onderdelen in hun motoren, om een ​​oplossing te creëren en daarna "voor goud te gaan" met een andere motor voor Lewis Hamilton, ontkende Wolff dat dit het geval was. 'Nee,' drong Wolff aan. "Je moet voor iedereen dezelfde specificaties hebben, zodat je geen verschil kunt maken tussen de ene motor of de andere." Het wakkerde de speculatie aan dat het probleem te maken had met luchtkleppen diep in de motor, waarop Wolff erop reageerde: "Je wordt gevoed met veel bull***t. We hoeven het niet over luchtventielen of iets dergelijks te hebben, want jij en ik zouden niet begrijpen wat het is.”

Mercedes Hamilton Bottas

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS