Formule 1

"Na deze actie in Silverstone zullen Verstappen en Hamilton beiden niet meer van het gas gaan"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 juli 2021 05:06 • Print artikel

Lewis Hamilton en Max Verstappen hebben hun eerste zware clash van dit seizoen achter de rug. De Mercedes-coureur tikte tijdens zijn thuisrace in Silverstone in Copse Corner Verstappen op het achterwiel waardoor de Red Bull keihard de bandenstapel in ging. Oud-wereldkampioen Mika Hakkinen verwacht na deze actie van Hamilton nog meer incidenten dit jaar.

Max Verstappen


“Als topcoureur die voor het wereldkampioenschap gaat, neem je nooit gas terug”, aldus Hakkinen in zijn column voor Unibet. “Het is jouw job om te racen en ik weet uit eigen ervaring dat wanneer je wiel-aan-wiel racet er altijd een kans is dat de auto’s elkaar raken.”

Volgens de Fin hadden beide coureurs hun aandeel in de aanrijding. “Max heeft veel vertrouwen. Hij won dit jaar al vijf Grands Prix en staat aan de leiding van het wereldkampioenschap. Hij had zo’n fantastische start van het seizoen en wilde zijn leidende positie niet makkelijk aan Lewis geven. En dat in zo’n snelle bocht. Lewis heeft even veel vertrouwen in zichzelf en in de auto. Hij heeft zoveel successen behaald, heeft ook zo veel ervaring en daarom is hij er erg op gebrand om te winnen.”

Hakkinen verwacht dan ook nog meer aanvaringen dit jaar tussen de twee F1-coureurs. “Dit ongeluk steekt echt het vuurtje tussen de twee coureurs en hun gevecht voor het wereldkampioenschap aan. Geen van beiden wil graag een herhaling van deze crash, maar na deze actie zullen Verstappen en Hamilton echt niet van het gas gaan voor de ander. De strijd wordt de rest van het seizoen alleen maar harder. Het wordt echt fascinerend wie de titel gaat pakken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS