Formule 1

Na Lando Norris is ook Carlos Sainz niet te spreken over updates: "Je verwacht sneller te gaan"

Uitgegeven door Bart • 17 oktober 2020 19:09 • Print artikel

Lando Norris reed in Rusland als enige McLaren-coureur met de updates op de MCL35. Voor de race op de NŁrburgring greep de Brit weer terug naar de oude onderdelen. Dat was een goede zet, want hij was in de kwalificatie ruim sneller dan teamgenoot Carlos Sainz. De Spanjaard reed in Duitsland juist voor het eerst met de updates, maar klaagde ook over zijn nieuwe auto.

Carlos Sainz


"Vanaf de training voelde ik me niet comfortabel in de auto", zo zegt Sainz bij het Spaanse Movistar. "Ik wist me tijdens de kwalificatie wel te verbeteren, maar het was gewoon niet goed genoeg. Ik weet niet wat ik erover moet zeggen, maar als je met nieuwe onderdelen rijdt, verwacht je toch sneller te zijn dan je teamgenoot."

Sainz weet niet waar de oorzaak ligt, maar het missen van VT1 en VT2 op de vrijdag sprak zeker niet in zijn voordeel. "Er is nog veel onduidelijk en we missen de nodige kennis over dit pakket. Ik zeg niet dat de updates niet beter zijn, maar je verwacht met updates toch sneller te zijn. Er zijn nog behoorlijk wat vraagtekens op dit moment."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS